Καταστηματάρχες Παραλιμνίου: Τα οκτώ μέτρα που ζητούν από την Κυβέρνηση

Μείωση ενοικίων, διαγραφή φόρων εταιρειών και αναστολή φορολογίας - "Όλες οι επιχειρήσεις της Επαρχίας Αμμοχώστου είναι υπό την απειλή του κλεισίματος"

red closed sign due covid 19 shop window 256588 1513 Coronavirus, exclusive, καταστηματάρχες

Κραυγή αγωνίας εκφράζουν οι καταστηματάρχες του Παραλιμνίου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας στα καταστήματα της περιοχής. Σε επιστολή που απέστειλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους αρμόδιους Υπουργούς, εκφράζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζητούν οκτώ μέτρα στήριξης των επιχειρήσεών τους.

Αυτούσια η επιστολή:

“Μέσα από αυτή τη δύσκολη για τον τόπο μας περίοδο με την εξάπλωση του Κορωνοιού (covid-19). Eκτός του ότι απειλείται η υγεία μας, απειλεί επίσης και την επιβίωση των επιχειρήσεων μας.

Σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία μας και πιστεύουμε ότι θα προβείτε στα απαραίτητα μέτρα τα οποία θα είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Από πλευράς μας προτείνουμε όπως:

    1. Αναστολή της υποχρέωσης πληρωμών φόρων, εισφορών και ρυθμίσεων οφειλών για όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί, με βάση συγκεκριμένα στοιχεία, πολύ μεγάλη συρρίκνωση του τζίρου τους.
    2. Καταβολή επιδομάτων (400/500 ευρώ/άτομο) στους εργαζομένους που απασχολούν οι επιχειρήσεις.
    3. Επιτάχυνση των διαδικασιών για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων κρατικών οφειλών στους ιδιώτες.
    4. Αναστολή καταβολής δόσεων στις τράπεζες, επανεξέταση του πλαισίου ρυθμίσεων με τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν λόγω ύφεσης, προστασία της πρώτης κατοικίας.
    5. Αναστολή για έξι μήνες την σφράγιση επιταγών από τράπεζες.
    6. Αναστολή ή καλύτερα διαγραφή του φόρου εταιρειών που καταβάλλεται κάθε χρόνο το πόσο των 350 ευρώ στον έφορο εταιριών.
    7. Μείωση ενοικίων, νόμιμη, καθορισμένη από το κράτος για να μπορούν οι μικροεπιχειρήσεις να επιβιώσουν.
    8. Αναστολή των δόσεων για τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) και δόσεις χωρίς τόκο.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα ανταπεξέλθουμε όλοι μαζί στην κρίση σε μια στιγμή που η χώρα βάδιζε προς την ανάπτυξη.

Πιστεύουμε στα ουσιαστικά μέτρα τα οποία καθιστούν βιώσιμη κάθε μικρομεσαία επιχείρηση.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας γιατί η Επαρχία Αμμοχώστου, είναι ίσως η πιο πληγείσα περιοχή λόγω της πανδημίας. Όλες οι επιχειρήσεις της Επαρχίας είναι υπό την απειλή του κλεισίματος.

Σύνδεσμος Καταστημαρχών Παραλιμνίου”

Famagusta.News