Κάβο Γκρέκο: Ερωτηματικά για το χάσμα μετρήσεων για τις κεραίες

Από τη γη ως τον ουράνό είναι η διαφορά στις μετρήσεις ιονίζουσας και μη ιονίζουσας ακτινοβολίας από τις κεραίες αναμετάδοσης στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο.

Την ώρα που οι ιδιωτικές μετρήσεις που έγιναν για λογαριασμό του Δήμου Αγίας Νάπας δείχνουν πως οι κεραίες εκπέμπουν μέχρι και 1930 φορές πάνω από το όριο που επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία οι μετρήσεις του Τμήματος Ηλεκτρονικών του Υπουργείου Μεταφορών δείχνουν πως οι κεραίες εκπέμπουν πολύ κάτω από το επιτρεπτό όριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρούσος για κεραίες Κάβο Γκρέκο: «Τους προκαλώ να κατοικήσουν εκεί» (βίντεο)

«Εμείς δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση από τα αρμόδια υπουργεία σε σχέση με τα αποτελέσματα των ερευνών που κάναμε. Τα έχουμε θέσει ενώπιον τους εδώ και περίπου δύο μήνες αλλά δεν λάβαμε απάντηση» σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στο TVOne ο Γιάννης Καρούσιος, Δήμαρχος Αγίας Νάπας.

Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία οι μετρήσεις τόσο του ιδιώτη επιστήμονα όσο και του Τμήματος Ηλεκτρονικών έγιναν κατά την ίδια περίοδο γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρώην ευρωβουλευτής και ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης που είχε ασχοληθεί με το ζήτημα των κεραιών παλαιότερα εξέφρασε την άποψη πως πολύ εύκολα οι υπεύθυνοι των κεραιών μπορούν να χαμηλώσουν την ισχύ τους, όταν ξέρουν πως θα γίνουν οι μετρήσεις, αφήνοντας έτσι υπόνοιες για τον τρόπο που αυτές γίνονται.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας επανέλαβε πως «εμείς αυτό που λέμε είναι ότι κάναμε δικές μας μετρήσεις αν οι δικές μας μετρήσεις προκαλούν πρόβλημα στην ανθρώπινη υγεία. Και οι δικές μας μετρήσεις έγιναν χωρίς να το γνωρίζει κανένας, ούτε εγώ ο ίδιος με τα ίδια όργανα που γίνονται οι μετρήσεις από το κράτος.
Ο Γιάννης Καρούσιος ζήτησε από τους αρμοδίους να δώσουν απαντήσεις και εάν όντως οι ακτινοβολία είναι σε τόσο υψηλά επίπεδα, να σταματήσει άμεσα η εκπομπή τους μέχρι να μετακινηθούν σε άλλο χώρο που δεν θα επηρεάζουν την υγεία των πολιτών.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, την επιστημονική έρευνα για λογαριασμό του Δήμου Αγίας Νάπας, διεξήγαγε με μετρήσεις μέσω των κατάλληλων επιστημοτεχνικών μέσων στην περιοχή ο Κύπριος πτυχιούχος καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών δρ Αντρέας Νεοκλέους. Ο κ. Νεοκλέους θεωρείται εξέχων μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Διεθνών Συνεδρίων σχετικά με τις βιολογικές συνέπειες των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στον άνθρωπο.

Υπενθυμίζεται πως σε πολύ κοντινή απόσταση από τις κεραίες βρίσκεται το στρατόπεδο των ΛΟΚ ενώ και πολλοί τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή. Μάλιστα σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο των Οικολόγων Έφη Ξάνθου υπάρχουν αναφορές κατά καιρούς, σύμφωνα με τις οποίες οι καταδρομείς που υπηρετούν στο παρακείμενο στρατόπεδο παραπονέθηκαν για ζαλάδες και πονοκεφάλους που δεν αποκλείεται να προέρχονται από την εκπομπή ιονίζουσας και μη ακτινοβολίας από τις κεραίες.

Πηγή: Reporter

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024