Κάβο Γκρέκο: Υπό κράτηση 5 άτομα για την άφιξης παράτυπων μεταναστών

Εκδόθηκε διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον πέντε ατόμων

WhatsApp Image 2021 04 16 at 14 003 exclusive, Κάβο Γκρέκο, Μετανάστες, Πρωταράς
Εικόνα Αρχείου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε τη Δευτέρα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον πέντε ατόμων ηλικίας 28, 19, 38 και 22 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθησης προσώπου τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποβοήθησης προσώπου τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό την αποκόμιση κέρδους και μεταφοράς προσώπου δια υδάτινης οδού με μη ασφαλές ή υπερφορτωμένο σκάφος.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, γύρω στις 3.30 το μεσημέρι της Κυριακής μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν και ανέκοψαν ξύλινο σκάφος το οποίο βρισκόταν 14 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο στην επαρχία Αμμοχώστου.

Στο σκάφος επέβαιναν 26 πρόσωπα, 19 άντρες, 3 γυναίκες και 4 ανήλικα παιδιά.

Πρόσθεσε ότι γύρω στις 5.30 χθες το απόγευμα, μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν και ανέκοψαν δεύτερο ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν 36 πρόσωπα, 26 άντρες, 3 γυναίκες και 7 ανήλικα παιδιά.

“Οι επιβαίνοντες στα σκάφη οδηγήθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίας Νάπας και μετά τους απαραίτητους ελέγχους, μεταφέρθηκαν στο χώρο φιλοξενίας Πουρνάρα”, ανέφερε.

Σημείωσε ακόμα ότι πέντε άτομα “που φέρεται να είναι οι χειριστές των δύο σκαφών συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων”.

Πρόκειται για δύο 28χρονους, ένα 19χρονο, ένα 38χρονο και ένα 22χρονο οι οποίοι το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ