ΚΕΠΑ: Νέοι κανονισμοί επισκέψεων

download 4 Coronavirus, Επισκέψεις, ΚΕΠΑ Άγιος Χριστόφορος

Η διεύθυνση του Κέντρου Φροντίδας και Αποκατάστασης του ΚΕΠΑ, ενημερώνει ότι σύμφωνα με νέες οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχουν αλλάξει οι κανονισμοί σχετικά με τις επισκέψεις στη στέγη για προστασία των ηλικιωμένων και άλλων ευπαθών ομάδων από τη νόσο COVID-19 .

Μέσω ανακοίνωσης το Κέντρο ενημερώνει το κοινό ότι από την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 και για όσο διάστημα θα βρίσκονται σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα του κράτους, σύμφωνα με το διάταγμα στο πλαίσιο του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου από τον Υπουργό Υγείας, θα συνεχίσουν να ισχύουν οι πιο κάτω ρυθμίσεις:

• Για κάθε ένοικο, επιτρέπεται η επίσκεψη δύο συγγενικών προσώπων, καθημερινά, μετά από διευθέτηση σχετικού ραντεβού. Για καθορισμό της ημέρας και ώρας επίσκεψης επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 99254475 από τις 8:00π.μ-15:00μ.μ από Δευτέρα-Παρασκευή και Σάββατο 8:00πμ.-12:00μ.μ. Η ρύθμιση θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στους χώρους, νοουμένου ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνονται όλα τα μέτρα προφύλαξης που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.

• Οι επισκέπτες τη στέγη πρέπει να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, να εφαρμόζουν αυστηρή υγιεινή των χεριών και να φέρουν απλή χειρουργική μάσκα προσώπου την οποία πρέπει να έχουν ήδη μαζί τους καθώς δε θα παρέχεται από τη στέγη.

• Να μην έρχονται για επίσκεψη σε περίπτωση που έχουν πρόσφατο ταξιδιωτικό παρελθόν ή συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος (π.χ. πυρετός, βήχας, αναπνευστική δυσχέρεια).

• Αυστηρά οι ώρες επισκεπτηρίου είναι από τις 9:30. – 12:30 και 16:30.-18:30.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις οι συγγενείς ενημερώνονται για την πορεία της υγείας των ασθενών/φιλοξενούμενων μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού μηνύματος, κλπ.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης δεν θα γίνετε δεκτή επίσκεψη.

Famagusta.News