Λίμνη Παραλιμνίου: Απαντά το Τμήμα Περιβάλλοντος στα περί αποστράγγισης

Άδεια απόληψης νερού από τη Λίμνη Παραλίμνιου έχει παραχωρήσει το Τμήμα Περιβάλλοντος - Τί αναφέρει η ανακοίνωση

εικόνα Viber 2022 02 07 12 12 49 010 exclusive, Τμήμα Περιβάλλοντος, υγροβιότοπος

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ενημερώνει το κοινό ότι, μετά από επιτόπια αξιολόγηση σε συνεργασία με την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, έχει παραχωρήσει άδεια στην Αρδευτική Επιτροπή Παραλιμνίου για αφαίρεση του χωμάτινου αναχώματος στο κανάλι εκροής της Λίμνης Παραλιμνίου, η οποία αποτελεί περιοχή του Δικτύου Natura 2000, για σκοπούς εμπλουτισμού των αρδευτικών φραγμάτων της περιοχής μετά από αίτημα της εν λόγω Επιτροπής.

Διαβάστε περισσότερα: Λίμνη Παραλιμνίου: “Κολλάει” στην απαλλοτρίωση το διαχειριστικό σχέδιο

Η άδεια ισχύει για 10 μέρες με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμα 10 και οι εκροές παρακολουθούνται. Το αίτημα της Αρδευτικής Επιτροπής γίνεται διαχρονικά και ανάλογα αξιολογείται, λαμβάνοντας υπόψη την βροχόπτωση κάθε χρονιάς.

Σημειώνεται ότι η περίοδος κατά την οποία δίδεται η εν λόγω άδεια είναι η πιο κατάλληλη και δεν επηρεάζονται οι στόχοι διατήρησης της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης και της Ζώνης Ειδικής Προστασίας, αφού οι ανάγκες τόσο του νερόφιδου όσο και των πτηνών τα οποία φωλιάζουν στην περιοχή δεν επηρεάζονται.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας και το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων παρακολουθούν στενά την κατάσταση.