ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Έκαψαν αυτοκίνητο που έκλεψαν από Παραλίμνι

α 5 exclusive, Αστυνομία, Εμπρησμός, ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, Νέα Αμμοχώστου
Εικόνα Αρχείου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ FAMAGUSTA.NEWS:

Υποθέσεις διάρρηξης καταστήματος και κλοπής στη Δερύνεια, κλοπής αυτοκινήτου, κλοπής αγροτικού πετρελαίου και εμπρησμό οχήματος, διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Famagusta.News από την Αστυνομία, στις 2:47 σήμερα τα ξημερώματα, σήμανε συναγερμός σε κατάστημα με υλικά οικοδομής στη Δερύνεια. Διαπιστώθηκε μετά από εξετάσεις ότι αυτοκίνητο προσέκρουσε στον μπροστινό υαλοπίνακα του καταστήματος προκαλώντας ζημιές.

Αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε τις πινακίδες του αυτοκινήτου ενημερώνοντας την Αστυνομία. Διπιαστώθηκε ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε γεωργό από το Παραλίμνι ο οποίος κατήγγειλε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από το αγροτεμάχιό του που διατηρεί στο Παραλίμνι μεταξύ των ωρών 5 το απόγευμα του Σαββάτου 17 Μαρτίου και σήμερα τα ξημερώματα, 18 Μαρτίου. Η αξία του αυτοκινήτου ανέρχεται στα χίλια ευρώ, περίπου.

Στη συνέχεια η Αστυνομία, μετά από έρευνες, διαπίστωσε ότι το ίδιο αυτοκίνητο θεάθηκε σε άλλο χωράφι που βρίσκεται στην περιοχή Κάππαρη στο Παραλίμνι. Από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι από το χωράφι κλάπηκε αγροτικό πετρέλαιο αξίας 400 περίπου ευρώ.

Γύρω στις πέντε σήμερα τα ξημερώματα το όχημα εντοπίστηκε να φλέγεται σε αγροτική περιοχή στο Λιοπέτρι. Επί τόπου έσπευσαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα οποία κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά. Ωστόσο από τη φωτιά το αυτοκίνητο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.

Τη σκηνή όπου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο να φλέγεται, επισκέφθηκαν το πρωί άνδρες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας και από έρευνες που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα με τη χρήση άγνωστης στο παρών στάδιο, εύφλεκτης ύλης.

Από τη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Οι κινήσεις του δράστη φαίνεται να καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος υλικών οικοδομής. Η Αστυνομία παρέλαβε το κύκλωμα του καταστήματος το οποίο θα εξετάσει μαζί με συστήματα γειτονικών υποστατικών, προκειμένου να εντοπιστεί ο οδηγός του κλαπέντος αυτοκινήτου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου «η Αστυνομία εξετάζει υπόθεση διάρρηξη καταστήματος και κλοπή, κλοπή αυτοκινήτου, κλοπή αγροτικού πετρελαίου και εμπρησμό οχήματος».

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Famagusta.News