Λύκειο Παραλιμνίου: Διαμαρτυρίες μαθητών: «Φωνάξαμε για την Αμμόχωστο και γίναμε εγκληματίες»

Έντονη αντίδραση και αγανάκτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - Συμβολική διαμαρτυρία για την Αμμόχωστο με... δύο συλλήψεις στο σχολείο

ethikistika synthimata Lykeio Paralimniou 14102020 1 Λύκειο Παραλιμνίου

Την έντονη αντίδραση και την αγανάκτησή τους εκφράζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαθητές και γονείς του Λυκείου Παραλιμνίου αλλά και κάτοικοι της περιοχής για την στοχοποίηση για ακόμη μία φορά του σχολείου και των μαθητών του.

Αφορμή, αυτή την φορά, στάθηκε συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από μερίδα μαθητών οι οποίοι φώναξαν ενάντια στον εποικισμό της Αμμοχώστου χθες Τετάρτη στο σχολείο. Επρόκειτο, όπως φαίνεται για συμβολική κίνηση ομάδας μαθητών οι οποίοι κοιτάζοντας την Αμμόχωστο φώναξαν συνθήματα υψώνοντας την Ελληνική σημαία.

Μάλιστα, η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία η οποία προχώρησε στη σύλληψη δύο μαθητών με την κατηγορία της παρανομής κατοχής, μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών.

Οι δύο μαθητές παρουσίαστηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου του οποίου η συνεδρίαση αναβλήθηκε για επόμενη μέρα.

Από την πλευρά τους οι μαθητές σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα εκφράζουν την έντονη αγανάκτησή τους για ακόμη μία, όπως αναφέρουν, στοχοποίηση του σχολείου ενώ αρκετοί εξ αυτών αντιδρούν έντονα για το γεγονός ότι μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατεχόμενη Αμμόχωστο έλαβε διαστάσεις ώστε να θεωρούνται «εγκληματίες» οι μαθητές και να συλλεμβάνονται και να στοιχειοθετείται υπόθεση εναντίον τους.

Διαβάστε επίσης: Λύκειο Παραλιμνίου: Νέα υπόθεση με φωτοβολίδες διερευνά η Αστυνομία

Αυτούσια η σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Καταγγέλθηκε χθες στην Αστυνομία, ότι την ίδια ημέρα το πρωί (14/10/2020), ομάδα μαθητών στο Λύκειο Παραλιμνίου, ανάρτησαν σημαίες και πανό, φωνάζοντας διάφορα συνθήματα.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, “σε κάποια στιγμή, δύο μαθητές ηλικίας 16 και 17 ετών, άναψαν δύο καπνογόνα, τα οποία πέταξαν στο γήπεδο της καλαθόσφαιρας. Εναντίον και των δύο εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων.”

Οι δύο μαθητές αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς αφέθηκαν ελεύθεροι, για να παρουσιαστούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Famagusta.News