Λύκειο Παραλιμνίου: Επίσκεψη μαθητών σε καταφύγιο ζώων για ευαισθητοποίηση σε θέματα ζώων

Επιμορφωτικές δράσεις Υπουργείου Παιδείας με στόχο την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού της περιοχής για την προστασία και ευημερία των ζώων μετά τα συμβάντα στο Λύκειο Παραλιμνίου

λυκειο παραλιμνιου exclusive, Λύκειο Παραλιμνίου

Μετά τα θλιβερά και ανησυχητικά συμβάντα σε σχολείο της περιοχής Παραλιμνίου, καθώς και τις απαράδεκτες σκηνές κακοποίησης ζώων, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) σχεδιάζει επιμορφωτικές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού της περιοχής για την προστασία και ευημερία των ζώων.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης συνεργάζεται με τα σχολεία της περιοχής, ούτως ώστε η προστασία και η ευημερία των ζώων, όπως και γενικότερα η ζωοφιλία, να καθοριστούν ως πρόσθετος στόχος του τρέχοντος σχολικού έτους.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημιουργικότητα – Δράση – Κοινωνική Προσφορά θα διοργανωθούν:

– Επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών του Λυκείου Παραλιμνίου σε καταφύγιο ζώων,

– Επιμορφωτικό σεμινάριο σε σχολεία της περιοχής για την προστασία και την ευημερία των ζώων,

– Συγγραφή δοκιμίου ή εκπόνηση δημιουργικής εργασίας από τους μαθητές και τις μαθήτριες με θέμα τον σύγχρονο πολιτισμό και τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και να συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς και μεταξύ τους γι’ αυτό το θέμα.

Παράλληλα, και εκτός της διοικητικής έρευνας που έχει ξεκινήσει από το ΥΠΠΑΝ σχετικά με τα συμβάντα στο συγκεκριμένο σχολείο, θα διεξαχθεί και εσωτερική έρευνα από το Λύκειο Παραλιμνίου, σύμφωνα με τους Κανονισμούς. Ανάλογες διερευνήσεις διεξάγονται και σε όλα τα άλλα σχολεία όπου παρατηρήθηκαν έκτροπα κατά την ημέρα έναρξης των μαθημάτων.

Πηγή: Famagusta.News