Λύκειο Παραλιμνίου: Κοινωνική εργασία σε καταφύγια για τους μαθητές προτείνει η Γιολίτη (ΒΙΝΤΕΟ)

viber image 2020 09 24 22 24 49 Έμιλυ Γιολίτη, Λύκειο Παραλιμνίου

Το θέμα της αστυνομικής διερεύνησης της υπόθεσης των μαθητών που πετούσαν κότες και κουνέλια στο Παραλίμνι «γιορτάζοντας» την έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και τον τρόπο που θα πρέπει να τιμωρηθούν για την πράξη τους, σχολίασε το μεσημέρι στο OMEGA και στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡ, στην οποία ήταν φιλοξενούμενη η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη.

Όπως είπε η κ. Γιολίτη, στους εμπλεκομένους μαθητές θα μπορούσε να επιβληθεί ποινή κοινωνικής εργασίας σε καταφύγιο ζώων.

Αναλυτικά η κ. Γιολίτη ανέφερε:

«Τα έκτροπα στο Παραλίμνι μας ανησύχησαν όλους πρώτον γιατί θανατωθήκαν ζώα για σκοπούς «ψυχαγωγίας» και δεύτερον γιατίο όλο αυτό έγινε σε σχολείο.

Ενώ έχουμε μία μερίδα συμπολιτών μας μας που είναι τόσο ευαίσθητοι στα ζώα, την ίδια στιγμή όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι οι παραβάτες είναι ανήλικοι.

Το νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή είναι σημαντικό και θα μας δώσει τα εργαλεία να αναμορφώσουμε αυτά τα παιδιά. Οι παραβάτες στο Παραλίμνι θα μπορούσαν να κάνουν κοινωνική εργασία σε καταφύγιο ζώων. Θα μπορούσαν να δουν πως είναι η φροντίδα των ζώων. Αυτό θα βοηθούσε τα μέγιστα».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της κ. Γιολίτη:

Πηγή: Omegalive