Λύκειο Παραλιμνίου: Ταυτοποιήθηκαν 20 μαθητές για τα έκτροπα

Τί αναφέρει στο Famagusta.News για την πορεία της υπόθεσης ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

Στιγμιότυπο 2020 09 15 16.57.34 exclusive, Λύκειο Παραλιμνίου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τα γεγονότα που αμαύρωσαν την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Λύκειο Παραλιμνίου. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου, έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να ταυτοποιήσουν 20 πρόσωπα τα οποία αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου.

Όπως ανέφερε στο Famagusta.News ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, «από τις μέχρι τώρα εξετάσεις που έχουν γίνει από την Αστυνομία, έχουν ταυτοποιηθεί και ανακριθεί 20 πρόσωπα, όλοι μαθητές, ως ύποπτοι για την διάπραξη των αδικημάτων τα οποία είχαν διαπραχθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στο Λύκειο Παραλιμνίου. Οι εξετάσεις, ανέφερε, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να εντοπιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Στην ολοκλήρωση των εξετάσεων οι ποινικοί φάκελοι αναμένεται να κατατεθούν ενώπιον δικαστηρίου.»

Με την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου, αναμένεται οι ποινικοί φάκελοι να οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου, με το ενδεχόμενο οι εμπλεκόμενοι να αντιμετωπίσουν μέχρι και ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με τον φάκελο της υπόθεσης, οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων τις κατηγορίες της κακομεταχείρισης ζωών, της κλοπής και της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών.

Μάλιστα σε σημερινή συνάντησή του με την Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα, ζήτησε αύξηση των ποινών για όσους κακομεταχειρίζονται ζώα.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Κυριάκου, «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα και δεν μπορεί ένας ο οποίος έχει σκοτώσει ζώο -και είδαμε και τα έκτροπα στο Παραλίμνι- να βάζουν ποινές χάδι ή να του βάζει τρεις μήνες φυλάκιση και να είναι με αναστολή.»

Επισημαίνεται ότι το ΤΑΕ Αμμοχώστου μετά το πέρας της λήψης καταθέσεων από τους μαθητές, αναμένεται να προχωρήσει και σε καταθέσεις από εκπαιδευτικούς.

Famagusta.News