Λύκειο Παραλιμνίου: Στη Γερμανία για πρόγραμμα Erasmus

112 0.ERASMOYS LYKIO PARALIMNI Erasmus+, Γερμανία, Λύκειο Παραλιμνίου

Στα πλαίσια του Προγράμματος ERASMUS «Born equal , live different», το Λύκειο Παραλιμνίου επισκέφθηκε από τις 25/1/ μέχρι 1/2/2020, το Realschule Heepen στο Bielefeld στη Γερμανία.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός από το Σχολείο μας, σχολεία από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα. Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους μαθητές/τριες να αναπτύξουν στάσεις ισότιμης αντιμετώπισης και διαχείρισης των συμμαθητών και συμπολιτών τους , αποδοχής του διαφορετικού, σεβασμού και ενσυναίσθησης.

Η ομάδα του Λυκείου Παραλιμνίου φιλοξενήθηκε στο Bielefeld από το σχολείο Realshule Heepen. Τα Realshule στo γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα, είναι σχολεία που παρέχουν γενική εκπαίδευση μέχρι την αντίστοιχη τάξη της Α’ Λυκείου.

Οι μαθητές του προγράμματος φιλοξενήθηκαν από οικογένειες των παιδιών στη Γερμανία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Οι ομάδες που συμμετείχαν παρουσίασαν τόσο τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της χώρας τους, όσο και στοιχεία για το σχολείο στο οποίο φοιτούν. Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα γιατί οι μαθητές σε σύντομο χρονικό διάστημα έμαθαν πολλές πληροφορίες για τις χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο της προσφοράς και συμπαράστασης σε συμπολίτες μας, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο εθελοντικό κοινωνικό πρόγραμμα “Fruit Alert ” για καρκινοπαθή παιδιά. Kατασκεύασαν και πώλησαν ροφήματα στο σχολείο με στόχο τη συλλογή χρημάτων για ενίσχυση των παιδιών αυτών.

Στα πλαίσια της επίσκεψης τους στη Γερμανία, οι μαθητές/τριες φιλοξενήθηκαν επίσης στο Αμβούργο.

Οι ομάδες παρουσίασαν, τέλος, την εργασία (βίντεο) που ετοίμασαν με θέμα τη μητρική τους γλώσσα. Η παρουσίαση του δικού μας σχολείου στόχευε στην προβολή της γλώσσας μας μέσα από την ιστορία του τόπου μας παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και το πολιτικό μας πρόβλημα.

Μαθητές/τριες επέστρεψαν πλουσιότεροι σε βιώματα και εμπειρίες, που αποτελούν εχέγγυα για τη δημιουργία ενεργών πολιτών μια ενωμένης Ευρώπης.

Οι συμμετέχοντες/ουσες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο.

Famagusta.News