Λύπη ΤΕΒΕΑ για ενέργειες Χρ. Ορφανίδη για αποτροπή μεταφοράς Κτηματολογίου από Λάρνακα στο Παραλίμνι

ktimatologio exclusive, Κτηματολόγιο Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, ΤΕΒΕΑ, Χρήστος Ορφανίδης

Λύπη εκφράζει η Τουριστική Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου για ενέργειες του βουλευτή του ΔΗΚΟ Λάρνακας Χρήστου Ορφανίδη για αποτροπή μεταφοράς Κτηματολογίου και Πολεοδομίας από τη Λάρνακα στο Παραλίμνι.

Διαβάστε επίσης: Βουλευτής Χ.Ορφανίδης για Κτηματολόγιο Αμμοχώστου: «Διαδικασίες δικτατορικού καθεστώτος Βορείου Κορέας»

Σε δελτίο Τύπου η ΤΕΒΕΑ εκφράζει «μεγάλη λύπη που για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της επαναλαμβανόμενης και αδιάκοπης προσπάθειας παρακώλυσης των διαδικασιών για μεταφορά των κρατικών υπηρεσιών, Κτηματολογίου και Πολεοδομίας, από τη Λάρνακα στο Παραλίμνι από τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ Λάρνακας, Χρήστο Ορφανίδη, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του στις 19 Απριλίου».

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωσή του ο κ. Ορφανίδης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, «σε πολλές και αδικαιολόγητες παρατυπίες» για τις οποίες «οι αρμόδιοι κλείνουν μάτια και αυτιά επιτρέποντας έτσι τη διεξαγωγή μιας καθαρά λανθασμένης και παράνομης διαδικασίας».

Μεταξύ άλλων ο κ. Ορφανίδης αναφέρεται στο κτίριο που επιλέγηκε για τη μεταστέγαση, «στην έγκριση που έδωσε πρόσφατα ο Υπουργός Οικονομικών για να δοθούν στο έργο ακόμη €151,300 για εργασίες, οι οποίες έπρεπε να είχαν αναληφθεί πλήρως από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου και όχι από το κράτος» και προσθέτει πως «γίνεται ξεκάθαρα διασπάθιση δημόσιου χρήματος από την κυβέρνηση και κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Αντ’ αυτού συνεχίζεται η παράνομη κατάσταση με τις ευλογίες των άνωθεν».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΤΕΒΕΑ «είναι πρωτοφανής ο ζήλος με τον οποίο ο κ. Ορφανίδης προσπαθεί να αποτρέψει τη μεταφορά των Κρατικών Υπηρεσιών στην επαρχία στην οποία δικαιωματικά ανήκουν με αλλεπάλληλες επιστολές και καταγγελίες. Η μεταφορά των Τμημάτων Πολεοδομίας και Κτηματολογίου αποτελεί ενέργεια την οποία οι κάτοικοι της επαρχίας αναμένουν επί δεκαετίες».

Ο βουλευτής Χρήστος Ορφανίδης, συνεχίζει το δελτίο Τύπου της ΤΕΒΕΑ, «δεν γνωρίζει ή αγνοεί επιδεικτικά την ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά χιλιάδες κάτοικοι της επαρχίας Αμμοχώστου οι οποίοι αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Λάρνακα για διεκπεραίωση των εργασιών τους σε Πολεοδομία, Κτηματολόγιο, Επαρχιακή Διοίκηση και Επαρχιακό Δικαστήριο. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι γεμάτες ζήλο προσπάθειες ακύρωσης της μεταφοράς του Κτηματολογίου και της Πελεοδομίας από τη Λάρνακα στο Παραλίμνι από τον κύριο Ορφανίδη να μην προέρχονται από πιέσεις που δέχεται από υπαλλήλους των κρατικών υπηρεσιών που βρίσκονται στη Λάρνακα και οι οποίοι δεν επιθυμούν τη μετακίνησή τους».

Η ΤΕΒΕΑ καλεί τον κ. Ορφανίδη «ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει ψηφοφόρος επαρχίας Αμμοχώστου να επικεντρωθεί στα ζητήματα και τις παρανομίες που λαμβάνουν χώρα στην επαρχία, η οποία τον εξέλεξε και να σταματήσει να καταδιώκει την επαρχία Αμμοχώστου».

Σημειώνεται ακόμα ότι «η Αμμόχωστος είναι η μόνη επαρχία της οποίας τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς εκπροσωπούν άτομα από ή σε άλλες επαρχίες, όπως όλες σχεδόν οι κρατικές υπηρεσίες που εδρεύουν μέχρι σήμερα στη Λάρνακα καθώς και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου το οποίο εδρεύει στη Λεμεσό, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της εκεί επαρχίας. Η Αμμόχωστος είναι η επαρχία η οποία δέχτηκε τα περισσότερα πλήγματα από την εισβολή του 1974, με τη βασιλεύουσά μας να παραμένει επί 44 χρόνια ως πόλη-φάντασμα, βουβή και σκλαβωμένη».

Η Εταιρεία αναφέρει επίσης ότι “κάθε προσπάθεια υπόσκαψης των προσπαθειών μας για πρόοδο της επαρχίας Αμμοχώστου, θα μας βρει μπροστά τους».

Απάντηση από βουλευτή Χρήστο Ορφανίδη

Απάντηση εξέδωσε σήμερα ο βουλευτής ΔΗΚΟ Λάρνακας Χρήστος Ορφανίδης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Την λαϊκή ρήση «απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του» θυμίζει το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Τουριστική Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου, ΤΕΒΕΑ. Πέραν των ανακριβειών στην ανακοίνωση τους, επιθυμώ να επισημάνω ότι δεν τοποθετούνται επί της ουσίας, των παρατυπιών και παρανομιών. Τους δείχνουν το φεγγάρι και αυτοί αντί να το κοιτάζουν βλέπουν το δάκτυλο.”

Famagusta.News