Η Μαρία Αρμενάκη από την Αγία Νάπα είναι η “Αφροδίτη του Κάβο Γκρέκο”! (εικόνες+βίντεο)

DSC 5436 exclusive, Καρναβάλι Αμμοχώστου, Μαρία Αρμενάκη, Νέα Αμμοχώστου

Την παρουσίαση της φετινής Βασίλισσας του Καρναβαλιού πραγματοποίησαν σήμερα οι Δήμοι Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου.

Σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο “Θάλασσα” Αγίας Νάπας, παρουσιάστηκε η νέα βασίλισσα του φετινού Καρναβαλιού Αμμοχώστου, Μις Κύπρος 2017, Μαρία Αρμενάκη ως “Βασίλισσα του Κάβο Γκρέκο”, η οποία κατάγεται από την Αγία Νάπα.

DSC 5440 exclusive, Καρναβάλι Αμμοχώστου, Μαρία Αρμενάκη, Νέα Αμμοχώστου

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης και Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, καθώς και οι Πολιτιστικοί Λειτουργοί των δύο Δήμων, Μύρια Κέλη και Μαρία Ττοφινή-Τσαντήλα.

DSC 5419 exclusive, Καρναβάλι Αμμοχώστου, Μαρία Αρμενάκη, Νέα Αμμοχώστου

Κατά τις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου αναφέρθηκε στο φετινό πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το Καρναβάλι Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, σημειώνοντας ότι οι συμμετοχές αναμένεται κατά τη φετινή χρονιά να ξεπεράσουν τις 35 χιλιάδες.

DSC 5412 exclusive, Καρναβάλι Αμμοχώστου, Μαρία Αρμενάκη, Νέα Αμμοχώστου

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, με τη σειρά του, αναφερόμενος στην επιλογή του θέματος της Βασίλισσας του Καρναβαλιού, σημείωσε ότι η επιλογή της “Αφροδίτης του Κάβο Γκρέκο” προήλθε από τα ευρήματα που βρέθηκαν στην περιοχή με ερείπια αρχαίου ναού της Θεάς Αφροδίτης και μονοπάτι που φέρει το όνομά της, συνολικής απόστασης 2χλμ.

DSC 5443 exclusive, Καρναβάλι Αμμοχώστου, Μαρία Αρμενάκη, Νέα Αμμοχώστου

“Η συμμετοχή του Δήμου Αγίας Νάπας στο Καρναβάλι Αμμοχώστου καθώς και η κοινή διάσκεψη τύπου αποδεικνύουν, όπως ανέφερε ο Γιάννης Καρούσος, την αγαστή και στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο Δήμων και όχι μόνο με μοναδικό γνώμονα πάντοτε το καλώς νοούμενο συμφέρον της Επαρχίας Αμμοχώστου, όπως επίσης η προβολή και η ευρύτερη ανάδειξη της.”

DSC 5396 exclusive, Καρναβάλι Αμμοχώστου, Μαρία Αρμενάκη, Νέα Αμμοχώστου

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Καρναβαλιού Αμμοχώστου

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου:
17:00-19:00
Live Link από το Ράδιο Πολιτεία στην πλατεία Μητροπόλεως στο Παραλίμνι
19:00
Πανηγυρική άφιξη και τελετή στέψης της Βασίλισσας του Καρναβαλιού “Η Αφροδίτη του Κάβο Γκρέκο” – Μαρία Αρμενάκη, Μις Κύπρος 2017
19:30
“Τσικνώνουμε” με άφθονο φαγητό και ποτό από τα οργανωμένα σύνολα του Δήμου Παραλιμνίου. Παραδοσιακοί Χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Αγίας Νάπας και ξεκαρδιστική σάτιρα “Προξενιόν εις τα τυφλά” από το Πολιτιστικό Εργαστήρι “Παρά τη Λίμνη” Δήμου Παραλιμνίου.

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου
19:30
Εκδήλωση Μαντολινάτας Δήμου Παραλιμνίου με τίτλο “Αποκριάτικο Ξεφάντωμα” στο Δημοτικό Μέγαρο.

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου
11:00
Παιδικός Καρναβαλίστικος Χορός Γιώρκειου Νηπιαγωγείου στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου
15:00-18:00
Παιδιός Φιλανθρωπικός Αποκριάτικος Χορός Φάρου Ζωής στην αίθουσα δεξιώσεων “Πολύκαρπος” στο Παραλίμνι
20:00
Νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση με την ομάδα κρουστών Batukinio από τη Λεμεσό και πλήθος καρναβαλιστών. Ακολουθεί ξέφρενο υπαίθριο πάρτι στην πλατεία Μητροπόλεως με Dj, ποτό και άφθονη τρέλα. (Έναρξη από τον χώρο του πρώην ταχυδρομείου στην οδό Τάσου Μάρκου).

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου
14:00
Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με άρματα και πεζοπόρες ομάδες. (έναρξη από Β’ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου).

Famagusta.News