Μαρίνα Παραλιμνίου: Ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς τα έργα (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τη μαρίνα Παραλιμνίου επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου - Πυρίλλης: "Όνειρο δεκαετιών γίνεται πράξη"

Στιγμιότυπο 2021 05 19 21 exclusive, paralimni marina, Αναπτυξιακά Έργα, Μαρίνα Παραλιμνίου, Πρωταράς

Την περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή της μαρίνας στο Παραλίμνι, επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου από κοινού με τον Δήμαρχο κ. Πυρίλλη και τον κ. Ανθούλη Κοντούρη, υπεύθυνο του έργου.

Δείτε το βίντεο:

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης δήλωσε για το έργο τα εξής:  

«Όπως βλέπουμε έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες τα έργα για τη μαρίνα Παραλιμνίου. Ένα όνειρο κάποιων δεκαετιών, σήμερα γίνεται πραγματικότητα και πράξη. Και να πούμε ότι για όλους τους κακόπιστους που έλεγαν πως δεν θα ξεκινούσε αυτό το έργο, αυτή είναι η απάντηση και θέλω να ευχαριστήσω θερμά την οικογένεια του κ. Σταύρου Κουντούρη, τον Αντώνη και τον Ανθούλη για τις προσπάθειες που έχουν κάνει τα τελευταία 8 χρόνια όπου δούλεψαν ακούραστα σε συνεργασία μαζί μας για να καταφέρουμε αυτό το έργο να γίνει πραγματικότητα. Νομίζω ότι πλέον η ποιότητα των υποδομών στον Πρωταρά και στο Παραλίμνι, αρχίζει να διαφαίνεται στον κόσμο και όπως είπα όλα αυτά τα οφείλουμε στην κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και στην παράταξη που τον στήριξε και συνεχίζει να τον στηρίζει. Ευελπιστούμε ότι η χώρα μας η οποία σήμερα είναι μια άλλη χώρα από αυτή που παραλάβαμε το 2013, με εντελώς διαφορετικές συνθήκες, θα μας οδηγήσει σε πολύ καλύτερες μέρες διορθώνοντας κάποια κακώς έχοντα. Πραγματικά είναι όραμα ζωής και αυτό που έλεγαν κάποιοι είναι όνειρο θερινής νυκτός, τώρα φαίνεται ότι βλέπουμε και όνειρα και κατά τη διάρκεια της μέρας».

Ο Ανθούλης Κουντούρης  Γενικός Διευθυντής PMV Maritime Holdings, δήλωσε τα εξής:

«Μετά από το 2015 που ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός, το 2018 υπογράψαμε με το κράτος τις συμβάσεις  για τη μίσθωση της γης. Μετά από χρονοβόρες διαδικασίες για την αδειοδότηση και εξασφάλιση όλων των σχετικών αδειών, έχουμε ήδη εκδώσει τις απαραίτητες άδειες συμπεριλαμβανομένης και της άδειας που αφορά τα λιμενικά έργα και εδώ και 15 μέρες έχει ξεκινήσει το έργο της μαρίνας που όπως βλέπετε πίσω κατασκευάζουμε έναν προσωρινό βραχίονα πίσω ο οποίος θα ακολουθήσει τις διαδικασίες για να γίνει επίχωση έτσι ώστε να δημιουργηθεί η γη για τη δημιουργία του έργου. Είμαστε σε θέση να πούμε ότι το έργο θα κατασκευαστεί με τις καλύτερες προδιαγραφές. Έχουμε κάνει ήδη αρκετές συμφωνίες οι οποίες είναι διεθνούς βεληνεκούς και ευελπιστούμε ότι το έργο μας θα φέρει μια άλλη πνοή στην περιοχή, θα αναβαθμίσει τον τουρισμό και θα δώσει ζωή στη θάλασσα εδώ που έχουμε τόση ανάγκη να ελλιμενίσουμε σκάφη, να επισκεφτεί ο κόσμος την πανέμορφη περιοχή μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τόνισε τα εξής:

«Είμαι εδώ σε μια από τις όμορφες περιοχές της Κύπρου μας και διαπιστώνω ένα πράγμα. Το κυπριακό επιχειρείν, ο Κύπριος επιχειρηματίας είναι καμωμένος από ατσάλι. Θέλω να συγχαρώ την οικογένεια Κουντούρη, που μέσα σε μια παγκόσμια υγειονομική κρίση, με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις και σε μια χώρα που κάποιοι νόμισαν ότι με τον τερματισμό του επενδυτικού προγράμματος η οικονομία θα καταστρεφόταν, η απάντηση σε αυτούς που πρόβλεπαν καταστροφές είναι η ενέργειά σας αγαπητέ Ανθούλη. Συγχαρητήρια στον Σταύρο και στον Αντώνη, όλους σας, που με πείσμα στέλνετε ένα μήνυμα. Την οικονομία της Κύπρου θα την κάνουμε ακόμη πιο δυνατή. Με ποιότητα, αποφασιστικότητα και αποτέλεσμα».

Ο κ. Κουντούρης πρόσθεσε πως “οι επενδυτές στον τόπο είναι οι νέοι που επενδύουν σε αυτόν τον τόπο με τον κ. Νεοφύτου να απαντά ότι ο τόπος μας είναι παράδεισος, είμαστε εμείς που τον αδικούμε, μηδενίζοντας την αξία του τόπου μας.”

Famagusta.News