Μαρίνα Παραλιμνίου: Υπογράφηκαν τα συμβόλαια (βίντεο+εικόνες)

DSC 5246 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς

Ολοκληρώθηκε σήμερα η υπογραφή των συμβολαίων για έναρξη ακόμη ενός αναπτυξιακού έργου για την επαρχία Αμμοχώστου, αυτό της μαρίνας Παραλιμνίου.

Η αξία του έργου θα ανέλθει στα 110 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει 300 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών και κτιριακές εγκαταστάσεις. Η πρώτη φάση θα είναι έτοιμη το 2020 και το υπόλοιπο το 2023.

Υπέγραψαν ο Υπουργός Εμπορίου και Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, μαζί με τον διευθυντή της κοινοπραξίας “PMV MARINATE HOLDING LTD” Ανθούλη Κουντουρή, παρουσία του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόση Τσιόλα και του Γενικού Διευθυντή του Υπ. Εμπορίου, Στέλιο Χειμώνα.

DSC 5263 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς

Πυρίλλης: “Έργο ζωής για το Παραλίμνι”

Σε ομιλία του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου χαρακτήρισε τη μαρίνα Παραλιμνίου ως ένα έργο ζωής για τον Δήμο. Ανέφερε ότι ο Διαγωνισμός για το Έργο της Μαρίνας Παραλιμνίου προκηρύχθηκε τον Ιούνιο του 2015 και σχεδόν όλος ο επιχειρηματικός κόσμος εκτιμούσε ότι δεν θα υπήρχε προσφοροδότης για το έργο λόγω της οικονομικής κρίσης που επηρέαζε την πατρίδα μας. Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε, “μπαίνουμε στο στάδιο υλοποίησης του έργου, το οποίο είναι αξίας 110 εκατομμυρίων, ένα έργο που οι θετικές συστημικές επιδράσεις του στην οικονομία του τόπου μας είναι τεράστιες.”

DSC 5277 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς

Υπ. Εμπορίου: “Ολοκλήρωση μιας ενιαίας ζώνης ναυσιπλοΐας”

Κατά τον χαιρετισμό του ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, ανέφερε ότι “η Μαρίνα Παραλιμνίου, που θα κηρυχθεί επίσημο σημείο εισόδου στη Δημοκρατία (Port of Entry) μόλις λειτουργήσει, περί τα μέσα του 2021, θα είναι δυναμικότητας 300 σκαφών περίπου. Με υπολογιζόμενη αξία τα €110 εκατομμύρια, ο Επενδυτής έχει το δικαίωμα να κατασκευάσει οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις, με σκοπό την ελκυστικότητα και βιωσιμότητα του έργου. Φυσικά, προνοούνται παράλληλα και αναπτύξεις οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της μαρίνας.”

Ανέφερε, επίσης, ότι “με τις σημερινές υπογραφές μπαίνει πλέον στη θέση του ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι στο μεγάλο και φιλόδοξο πάζλ της ανάπτυξης του Ναυτικού Τουρισμού στην Κύπρο.”
Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφέρει ότι “μετά τις Μαρίνες Λεμεσού και Αγίας Νάπας, αλλά και την πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Νομοθεσίας και των Κανονισμών για αδειοδότηση χώρων ελλιμενισμού, η κατασκευή της Μαρίνας Παραλιμνίου, της δεύτερης στην ευρύτερη περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, έρχεται επίσης να συνεισφέρει σημαντικά στην ολοκλήρωση μιας ενιαίας ζώνης ναυσιπλοΐας. Επιπλέον, αναμένεται να είναι καθοριστική ως προς την επιδιωκόμενη αειφόρο ανάπτυξη της οικονομίας μας, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας, εμπλουτίζοντας περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν και προσελκύοντας ποιοτικότερους τουρίστες στο νησί μας.”
DSC 5270 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς DSC 5261 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς DSC 5258 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς DSC 5256 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς DSC 5254 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς DSC 5251 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς DSC 5249 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς DSC 5244 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Γιώργος Λακκοτρύπης, Μαρίνα Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς
Famagusta.News