Με αυστηρότερα μέτρα απαντά στον Δήμο Παραλιμνίου το ΥΠΕΣ για τις παραλίες

Σ’ έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Υπ. Εσωτερικών, λήφθησαν συγκεκριμένα μέτρα προς αποφυγή ή διακοπή των εργασιών παρατηρούνται σε παραλίες ανά το Παγκύπριο.

Διαβάστε επίσης:
Λήφθηκαν αποφάσεις στο ΥΠΕΣ για παρεμβάσεις σε παραλίες, τερματίζονται οι παράνομες εργασίες σε Περνέρα, Κόννο και Σκούταρη 

Στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη και στην παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων, τέθηκε επί τάπητος ο στόχος για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης σ’ ότι αφορά σε παράνομες εργασίες που γίνονται σε παραλίες.

Ο Υπουργός υπέδειξε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά η επικείμενη νομοθεσία ενώ τονίστηκε ότι θα πρέπει να γίνονται άμεσα γραπτές καταγγελίες από τις επαρχιακές διοικήσεις, όταν διαπιστώσουν ότι λαμβάνουν χώρα παράνομες εργασίες σε παραλίες.
Με αυτό τον τρόπο, όπως αναφέρθηκε, η Αστυνομία θα μπορεί να επεμβαίνει άμεσα όπου παρατηρούνται παράνομες εργασίες.

Καθορίστηκαν επίσης 12 φύλακες οι οποίοι θα έχουν ρόλο παρατηρητή προς αποτροπή τέτοιων παράνομων εργασιών.

Ποινική έρευνα εναντίον του Δήμου Παραλιμνίου

Όσον αφορά τις εργασίες στις οποίες προβαίνει ο Δήμος Παραλιμνίου, ο Υπουργός Εσωτερικών διέταξε τον άμεσο τερματισμό τους ενώ για την παραλία Σκούταροι (Μάλαμα), ο Υπουργός ανέφερε ότι έχει υποβληθεί καταγγελία στην Αστυνομία εναντίον του Δήμου Παραλιμνίου και βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα.

Πηγή: SigmaLive