Με τον Ελλαδίτη διεθνή Σωκράτη Φυτανίδη ενισχύεται η ΕΝΠ

Η Ε.Ν.Π. Ποδόσφαιρο (Δημόσια) ΛΤΔ ανακοίνωσε σήμερα τη σύναψη συμφωνίας με τον έμπειρο Ελλαδίτη κεντρικό αμυντικό Σωκράτη Φυτανίδη.

Ο ποδοσφαιριστής ενσωματώθηκε ήδη στο προγραμμα προπονήσεων της ομάδας και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή Carit Falch.

Ο Σωκράτης Φυτανίδης

Ο Σωκράτης Φυτανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 25 Μαΐου 1984 και τελευταία αγωνίστηκε στον Ατρόμητο Αθηνών.

Αγωνίζεται κυρίως ως κεντρικός αλλά και ως ακραίος αμυντικός, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και ως ανασταλτικός μέσος.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΠΑΟ Κουφαλίων σε νεαρή ηλικία και έμεινε ως τα 18 του χρόνια. Το 2002, μόλις ενηλικιώθηκε, αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στην ποντιακή ομάδα, η οποία στο τέλος της περιόδου 2003-04 κατάφερε να προβιβαστεί στην Α’ Εθνική, αποτέλεσε τον αρχηγό της σε αρκετούς αγώνες, ενώ η χρησιμότητά του σε όλες τις θέσεις της άμυνας και η σταθερότητα της απόδοσής του, τον έκαναν σύντομα μεταγραφικό στόχο πολλών ομάδων, ενώ συμπεριλαμβανόταν σε λίστες με τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του υπήρξε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2008. Για τα επόμενα τρία χρόνια αποτέλεσε βασική λύση στα πλάνα του εκάστοτε προπονητή, ενώ φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε πολλούς αγώνες.

Το καλοκαίρι του 2011 συμφώνησε με τον Ατρόμητο Αθηνών, όπου στην πρώτη του χρονιά (2011-12) έφτασε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ομάδα από το Περιστέρι, τερματίζοντας στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, συμμετείχε στη διαδικασία των play off για την έξοδο στην Ευρώπη, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα play off του Europa League της περιόδου 2012-13.

Στις εθνικές ομάδες

Από το 2004 ως το 2005 υπήρξε στέλεχος της εθνικής Ελπίδων, έχοντας 13 συμμετοχές και ένα τέρμα. Στην εθνική Ανδρών, παρά το γεγονός ότι έχει κληθεί δύο φορές, δεν έχει αγωνιστεί.

Famagusta.News