Νίκη “χρυσάφι” για την ΕΝΠ με Αντωνίου και Ριέρα! (video)

54433196 1221125784732265 1056873662067507200 n

Τεράστιας σημασίας νίκη για την Ένωση με 1-2 επί του Ερμή στο Αμμόχωστος-Επιστροφή στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ.

Μεγάλη και αγχωτική νίκη για την ΕΝΠ μέσα στο «Αμμόχωστος» απέναντι στον Ερμή με 1-2 σκορ. Οι δυο ομάδες μας χάρισαν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι γεμάτο φάσεις. Καλύτερος ο Ερμής σε αντίθεση με την ΕΝΠ που είχε την ουσία και πήρε το πολύτιμο τρίποντο. Σκόρερ για τον Ερμή ο Μπουλά ενώ από την ΕΝΠ σκόραραν οι Αντωνίου και Ριέρα. Άλμα παραμονής για την τους βυσσινί με τον ενάμιση πόδι στην Β’ κατηγορία ο Ερμής.

Α’ ημίχρονο

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Μακρίεφ βρήκε με εκπληκτικό τρόπο τον Κατσιατή που έτρεξε με την μπάλα και πάτησε περιοχή. Το σουτ του δεν ήταν καθόλου καλό με την μπάλα να περνά αρκετά μακριά από την εστία του Πέτρου. Η ΕΝΠ στο 4ο λεπτό σκόραρε με τον Ουτόντζι αλλά ο βοηθός διαιτητής της αναμέτρησης ακύρωσε την φάση σωστά αφού ο άσσος της ΕΝΠ ήταν εκτεθειμένος. Στην επόμενη φάση ο Κατσιατής βγήκε στην πλάτη της περιοχής της ΕΝΠ ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως έγινε στην προηγούμενη φάση. Έκανε ξανά την ίδια κίνηση πάνω στον Αγγελή με το δοκάρι να στέκεται σύμμαχος του Πέτρου βοηθώντας τον έτσι να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα της ομάδας του. Στο 8ο λεπτό ο Ουτόντζι λίγο έλειψε να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ο Ζάρατε του έδωσε την μπάλα με τον επιθετικό της ΕΝΠ να βγαίνει τετ α τετ απέναντι στον Φιρινίδη. Το πλασέ του όμως δεν ήταν καθόλου καλό με την μπάλα να περνά αρκετά μακριά από την εστία του Ερμή. Στο 12ο λεπτό η ΕΝΠ άνοιξε το σκορ με τον Μηνά Αντωνίου να σκοράρει το 3ο του τέρμα με την φανέλα της ΕΝΠ. Ο Ουτόντζι πάτησε περιοχή πλάγια δεξιά, δίνοντας πάσα πάρε βάλε στον Κύπριο διεθνή που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Φιρινίδη. Στο 16ο λεπτό ο Μακρίεφ σκόραρε για τον Ερμή μετά από φάση διαρκείας αλλά σωστά ο βοηθός της αναμέτρησης σταμάτησε την φάση. Ο Βούλγαρος επιθετικός ήταν σε αντικανονική θέση. Στο 25ο λεπτό ο Αμπαρτζουμιάν στέρησε το τέρμα από τον Φυλακτού πάνω στην γραμμή. Μετά από μοια οργανωμένη επίθεση από τον Ερμή ο Κύπριος μέσος έκανε το πλασέ με τον δεξί ακραίο οπισθοφύλακα να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή. Στο 45ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ερμής έφτασε και πάλι κοντά στο τέρμα. Ο Μακρίεφ πλάσαρε τον Πέτρου με τον κήπερ της ΕΝΠ να πραγματοποιεί μια εξαιρετική επέμβαση και να κρατά το μηδέν για την ομάδα του.

Β’ ημίχρονο

Ο Ερμής κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης. Ο Ψάλτης πάτησε περιοχή με εκπληκτική ενέργεια δίνοντας στον ελεύθερο Μπουλά. Ο άσσος του Ερμή δεν αστόχησε από κοντά για το 1-1. Στο 59ο λεπτό ο Ερμής έχασε μεγάλη ευκαιρία για να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Μπουλά βρήκε τον Μακρίεφ μέσα στην περιοχή με τον φορ του Ερμή να κάνει το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και τον Πέτρου να επεμβαίνει για ακόμη μια φορά και να κρατά όρθια την ομάδα του. Η επόμενη ευκαιρία ήρθε για την ΕΝΠ στο 78ο λεπτό με Αντωνίου και πάλι να τρυπώνει μέσα στην περιοχή με την κεφαλιά του να περνά έξω. Στο 80ο λεπτό ο Ριέρα με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Φιρινίδη γράφοντας το 1-2 για την ομάδα του.

Παρά την υπεροχή του στην αναμέτρηση ο Ερμής δεν κατάφερε να πάρει το ζητούμενο αφού η ΕΝΠ ήταν πιο παραγωγική κάνοντας τέρματα τις ευκαιρίες που βρήκε. Πλέον ο Ερμής είναι σε πολύ δύσκολη θέση αφού με την ήττα βυθίστηκε περισσότερο στον πάτο της βαθμολογίας.

Πηγή: 24sports