Ο Κυριάκος Ιωακείμ, Μέλος του Πολεοδομικού Συμβουλίου

Untitled 1 125 Νέα Αμμοχώστου

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τον Κυριάκο Ιωακείμ, Δημοτικό Σύμβουλο Παραλιμνίου, εκπρόσωπο του Προέδρου της Ένωσης Δήμων Κύπρου, ως Μέλος του Πολεοδομικού Συμβουλίου, σε αντικατάσταση του Χαράλαμπου Πετρίδη, ο οποίος διορίστηκε Υπουργός Άμυνας.

Η απόφαση για διορισμό, για το υπόλοιπο της θητείας του Συμβουλίου μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021, λήφθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, στη συνεδρία του στις 29 Ιουλίου 2020, κατόπιν σύστασης του Υπουργού Εσωτερικών.

Ο Κυριάκος Ιωακείμ γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1971. Γονείς του ο Σωτήρης Ιωακείμ και η Δέσποινα Φλουρκά Ρούσου, από το Παραλίμνι. Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, σπούδασε στην Αθήνα Μηχανολόγος Μηχανικός. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, υπήρξε ενεργό στέλεχος της Πρωτοπορίας και Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας (1991-1996). Υπήρξε μέλος του Επαρχιακού Συμβουλίου ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ. Αμμοχώστου (1996-2003). Υπηρέτησε ως Επαρχιακός Γραμματέας Κλαδικών και Επαγγελματικών Οργανώσεων του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, μέλος της Επαρχιακής Εκτελεστικής Γραμματείας του Επαρχιακού Συμβουλίου και Μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗ.ΣΥ. Αμμοχώστου (2003-2006). Από το 2006 μέχρι το 2011, διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Παραλιμνίου. Από το 2013 είναι Αναπληρωτής Επαρχιακός Γραμματέας του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗ.ΣΥ. Το 2014 διορίστηκε από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Σιτηρών Κύπρου. Είναι νυμφευμένος με την Άννα Παττίχη Ιωακείμ και είναι πατέρας δύο παιδιών, του Σωτήριου και του Λουκά.

Πηγή: ΚΥΠΕ