Ο Περικλής Παπαπετρόπουλος στο Παραλίμνι για σεμινάριο και συναυλία Ανατολικής Μουσικής

periklis papapetroloupos Πολιτιστικός Σύλλογος ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ, Ρωμηοσύνη

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ρωμηοσύνη διοργανώνει σεμινάριο Ανατολικής Μουσικής με τον γνωστό έλληνα μουσικό, οργανοπαίχτη και δάσκαλο νυκτών οργάνων λάφτα και σάζι κ. Περικλή Παπαπετρόπουλο με θέμα “Ο σύγχρονος άνθρωπος και η παραδοσιακή μουσική”. Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρία και πράξη – εφαρμογή σε σύνολα. Μπορούν να το παρακολουθήσουν μουσικοί και ενδιαφερόμενοι σε θέματα ανατολικής μουσικής.

Δικαίωμα συμμετοχής €25 ανά άτομο

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν αν παρακολουθήσουν ατομικό μάθημα με τον κ. Παπαπετρόπουλο κατόπιν συνεννόησης.

Για πληροφορίες 99566964

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Πολιτιστικός Σύλλογος ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ, Ρωμηοσύνη

Συναυλία στο Δημαρχείο Παραλιμνίου

Ο Περικής Παπαπετρόπουλος θα παρουσιάσει μια μοναδική Συναυλία Ανατολικής Μουσικής στις 8 Φεβρουαρίου 2020 στις 8.00μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Παραλιμνίου μαζί με την εξαίρετη Κύπρια ερμηνεύτρια Έλενα Ξυδά και το νεανικό μουσικό σχήμα Romiosini Ensemble. Η είσοδος €5

Ο Περικλής Παπαπετρόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική στα δεκάξι του, με δάσκαλο τον Ross Daly. Ένα χρόνο μετά άρχισε να συμμετέχει στο μουσικό σχήμα “Λαβύρινθος”, παίζοντας σάζι και ταμπούρ σε συναυλίες και ηχογραφήσεις.

Διδάσκει από το 2004 στο Ωδείο Αθηνών. Εκτός από την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στον “Λαβύρινθο”, συμμετέχει επίσης στο μουσικό σχήμα “Passed Isolated”, με τους Χάρη Λαμπράκη, Κώστα Μερετάκη, Πάνο Δημητρακόπουλο και Σπυριδούλα Μπάκα, παίζοντας πολίτικο λαούτο και συνθέτοντας.

Στις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται ντουέτο πολίτικων λαούτων με τον Σωκράτη Σινόπουλο, συμμετοχή στο συγκρότημα “Γράμμα από την Πόλη” και στο συγκρότημα του Στέλιου Πετράκη.

Επίσης έχει λάβει μέρος σε συναυλίες με διακεκριμένους καλλιτέχνες διαφόρων μουσικών παραδόσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Famagusta.News