Οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας σε Διεθνή Τουριστική Έκθεση στο Βερολίνο

ITB ASIA Γιάννης Καρούσος, Θεόδωρος Πυρίλλης
Εικόνα Αρχείου

Στο Βερολίνο για να συμμετάσχουν στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB (Internationale Tourismus-Börse Berlin), βρίσκονται οι Δήμαρχοι Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, Γιάννης Καρούσος και Θεόδωρος Πυρίλλης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη έκθεση «αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ετήσια γεγονότα στον τομέα του τουρισμού, ενώ θεωρείται από τις πιο σημαντικές, αφού διεξάγεται λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο Βερολίνο θα έχουμε με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου, συναντήσεις με διάφορους τουριστικούς πράκτορες και παράγοντες του τουρισμού, ενώ θα ενημερωθούμε για τις εξελίξεις αλλά και τους προβληματισμούς που υπάρχουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Brexit».

Ανέφερε ακόμα ότι οι δύο Δήμαρχοι θα ενημερωθούν «και για τις εξελίξεις που υπάρχουν, ύστερα από το κλείσιμο, πριν από λίγες εβδομάδες, της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Germania. Θα ζητήσουμε από τους τουριστικούς πράκτορες να μας ενημερώσουν για τρόπους με τους οποίους οι Δήμοι Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου αλλά και γενικά η επαρχία Αμμοχώστου, μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των οποιονδήποτε προβλημάτων που υπάρχουν για βελτίωση του τουριστικού ρεύματος τόσο στην επαρχία μας όσο και στην Κύπρο γενικότερα».

Όπως εξήγησε ο κ. Καρούσος «θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με Γερμανούς, Ρώσους και Βρετανούς τουριστικούς πράκτορες, ενώ τα αποτελέσματα από τις επαφές μας, ειδικά σε ότι αφορά την γερμανική αγορά, θα τα δούμε σε λίγες εβδομάδες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε πως «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, φέτος το καλοκαίρι έχουν προστεθεί από διάφορες πόλεις της Γερμανίας επιπλέον 40 χιλιάδες θέσεις. Ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι πως θα επηρεάσει γενικά την τουριστική αγορά της Κύπρου, το κλείσιμο της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Germania και ιδιαίτερα πως θα φτάσουν στις ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου αυτές οι επιπλέον 40 χιλιάδες νέες θέσεις».

Ο κ. Καρούσος απάντησε αρνητικά σε ερώτηση κατά πόσον έχει γνωστοποιηθεί ποια αεροπορική εταιρεία από τη Γερμανία θα αναλάβει την διεκπεραίωση των πτήσεων που χάθηκαν από το κλείσιμο της Germania, προσθέτοντας πως αναμένει ότι θα ενημερωθεί για το συγκεκριμένο θέμα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ