Ολοκληρώθηκε η διάσωση των μεταναστών ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο (BINTEO)

Ανάμεσά τους 3 παιδιά και μία γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη

DSC 2276 Κάβο Γκρέκο, Μετανάστες, Πρόσφυγες
©Famagusta.News Εικόνα Αρχείου

Μια γυναίκα σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης και τρία παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στους 14 μετανάστες που διέσωσε το ΚΣΕΔ Λάρνακας αργά το απόγευμα της Κυριακής (12/5).

Στις 12 Μαΐου 2019 και ώρα 15:38, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση κινδύνου από εμπορικό πλοίο, το οποίο εντόπισε μικρό σκάφος να πλέει ακυβέρνητο με μεγάλο αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή Νότια του Κάβο Γκρέκο (περίπου 29ΝΜ).

Διαβάστε επίσης: Κάβο Γκρέκο: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών

Ως εκ τούτου, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης “ΝΕΑΡΧΟΣ”, αποστέλλοντας στην περιοχή σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας με νοσηλευτικό προσωπικό της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, ενώ έθεσε σε ετοιμότητα Ελικόπτερο της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

Η διάσωση ολοκληρώθηκε τελικώς στις 20:40 από την Άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής αστυνομίας η οποία περισυνέλλεξε συνολικά 14 άτομα (10 άντρες, 1 γυναίκα σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης και 3 παιδιά), τα οποία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον Λιμένα Λάρνακας.

Famagusta.News