Ορατή και από το Παραλίμνι η έκρηξη στα Κατεχόμενα

savvas aggelidis ΕΚΡΗΞΗ, Πενταδάκτυλος

Σε επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκεται το Υπουργείο Άμυνας σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε τα αξημέρωτα στα κατεχόμενα προκαλώντας αναστάτωση σε κατεχόμενες αλλά και ελεύθερες περιοχές

Κληθείς να σχολιάσει το συμβάν αλλά και τις πληροφορίες που κατέχει η Κυπριακή Δημοκρατία, ο Υπουργός Άμυνας μίλησε το πρωί στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ και στη εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο».

Ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή που έγινε η έκρηξη στην μία τα ξημερώματα λαμβάνουν πολλές πληροφορίες οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, όχι μόνο η Εθνική Φρουρά. Υπάρχουν διάφορα σενάρια. Να υπάρξει κατάληξη και μετά θα ενημερώσουμε τον κόσμο έτσι ώστε να μην υπάρχει αυτή η ανησυχία. Φαίνεται ότι η έκρηξη είναι στην Λευκωσία αλλά πληροφορίες λένε για μια λάμψη η οποία ήταν κατά μήκος της γραμμής από την περιοχή Παραλιμνίου. Ωστόσο δεν υπήρξαν πληροφορίες για εκρήξεις στην περιοχή».

Ο κ. Αγγελίδης σε ερώτηση να το συμβάν συνδέεται με την εμπόλεμη κατάσταση στην Συρία, τόνισε «δεν μπορεί να αποκλειστεί οποιοδήποτε σενάριο και διασταυρώνουμε όλες τις πληροφορίες».

Συγκεκριμένα επεσήμανε πως «μπορώ να σας πω ότι είναι ένα πιθανό σενάριο. Από την άλλη καλυτέρα να περιμένουμε για να έχουμε την πραγματική αιτία έτσι ώστε να βγουν τα συμπεράσματα και αν χρειαστούν οποιεσδήποτε ενέργειες να τις κάνουμε. Είμαστε σε επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη ο από την πρώτη στιγμή αλλά επικρατούσε και σε εκείνους αυτή η ασάφεια».

Πηγή: Cyprus Times