ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: 7ημερη κράτηση σε 28χρονο από το Λιοπέτρι

Χειροπέδες οπλο10 exclusive, Νέα Αμμοχώστου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε διάταγμα κράτησης 7 ημερών εναντίον 28χρονου από το Λιοπέτρι για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, συνωμοσίας προς διάπραξης κακουργήματος, απειλής και απόπειρα εκβίασης, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ 18 – 27 Ιουλίου 2018 σε Αυγόρου και Παραλίμνι αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης συνελήφθη χθες βράδυ με δικαστικό ένταλμα ένας 28χρονος από το Λιοπέτρι, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο 28χρονος παρουσιάστηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για επτά ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 02.30 της 26ης Ιουλίου 2018 λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, για πιθανή έκρηξη σε συγκεκριμένη περιοχή στο Παραλίμνι.

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην περιοχή, ωστόσο ο εντοπισμός της ακριβούς τοποθεσίας που ρίχθηκε η χειροβομβίδα κατέστη δύσκολος επειδή δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές ούτε οποιεσδήποτε ενδείξεις για έκρηξη βόμβας, δηλαδή φωτιά ή καπνός.

Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου και πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας και από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι εναντίον του υποστατικού ρίχθηκε αμυντική χειροβομβίδα.

Λίγες ώρες αργότερα, γύρω στις 09.30 το πρωί καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, από 50χρονο ότι σε περιτοίχισμα των γραφείων εταιρείας, στην οποία είναι διαχειριστής και σε δύο οχήματα, που βρίσκονταν σταθμευμένα έξω από τα γραφεία, προκλήθηκαν ζημιές.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές ζημιές σε πλαϊνό τοίχο του υποστατικού και στα δύο οχήματα, από τα οποία το ένα είναι ιδιοκτησία της πιο πάνω εταιρείας και το δεύτερο ανήκει σε εταιρεία ενοικίασης οχημάτων.

Από τη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.