Παραλίμνι: Μήνυμα στήριξης προς τον κόσμο της ελ. Αμμοχώστου από Αναστασιάδη (βίντεο+εικόνες)

Γεύμα με την ευκαιρία των 5 χρόνων από την ίδρυσή της παρέθεσε η Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ) σε συνεργασία με τον ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου και τους Δήμους και Κοινότητες της Επαρχίας Αμμοχώστου την περασμένη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου στην αίθουσα δεξιώσεων “Λαξιά” στο Παραλίμνι.

Το γεύμα τίμησαν με την υψηλή παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Μητροπολίτης ΚωνσταντίαςΑμμοχώστου Βασίλειος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, Βουλευτές, οι Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες της Επαρχίας Αμμοχώστου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας και άλλοι αξιωματούχοι, διευθυντές τραπεζών, εκπρόσωποι συνδέσμων και φορέων, επιχειρηματίες και μέλη της ΤΕΒΕΑ.

Αναστασιάδης: “Μεγάλη η συμβολή της ΤΕΒΕΑ”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του στην εκδήλωση καθώς συνέπεσε με την επίσκεψή του για την κατάθεση θεμελίου λίθου στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου και τα εγκαίνια της αίθουσας πολλαπλής χρήσης της Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου. Τόνισε ότι οι εξαγγελίες του 2015 και του 2017 για την ελεύθερη Αμμόχωστο υποβλήθησαν από τις τοπικές αρχές σε συνεργασία με την ΤΕΒΕΑ, υπογραμμίζοντας, έτσι, τη μεγάλη συμβολή της εταιρείας στην ανάπτυξη της επαρχίας.

Πρόεδρος ΤΕΒΕΑ: “Η σημαία της επαρχίας Αμμοχώστου δεν μπορεί να κυματίζει σε άλλες επαρχίες”

Ο Πρόεδρος της ΤΕΒΕΑ, Πέτρος Πέτρου αναφέρθηκε στην ίδρυση της ΤΕΒΕΑ στις 18 Δεκεμβρίου του 2012, με την οποία δημιουργήθηκε και το κοινό όραμα των τοπικών αρχών, παραγόντων και επιχειρηματιών για την επαρχία Αμμοχώστου. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η σημαία της επαρχίας Αμμοχώστου δεν μπορεί να κυματίζει σε άλλες επαρχίες, αλλά οι κάτοικοι της ελεύθερης Αμμοχώστου θέλουν να αποφασίζουν χωρίς κηδεμονίες για την περιοχή τους.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα σημαντικά επιτεύγματα που έχουν γίνει στην επαρχία Αμμοχώστου, όπως είναι μεταξύ άλλων η αναγνώριση των Δήμων Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας ως Αστικά Κέντρα, η έναρξη του έργου της μαρίνας Αγίας Νάπας, η προκήρυξη και κατακύρωση προσφοράς για τη μαρίνα Παραλιμνίου, η παροχή κινήτρων και χαριστικών συντελεστών για τους ξενοδόχους, η παραχώρηση κονδυλίων για υλοποίηση έργων για εξωραϊσμό του Ποταμού Λιοπετρίου, το αποχετευτικό σύστημα Κοκκινοχωρίων, το υδατικό έργο Κοκκινόγκρεμος, η ανέγερση κτιρίου Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου και η προκήρυξη προσφορών ανέγερσης δικαστικού μεγάρου, σημειώνοντας ότι τα περισσότερα έργα τα οποία έχει υποσχεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχουν υλοποιηθεί.

Όσον αφορά το κτίριο που θα στεγάσει τα τμήματα Πολεοδομίας και Κτηματολογίου το οποίο βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης των κατασκευαστικών εργασιών, ο Πρόεδρος της ΤΕΒΕΑ είπε ότι πρόκειται για την υλοποίηση της πρώτης σημαίας που θα επιφέρει την αναγνώριση της επαρχίας Αμμοχώστου ως ίση σε σχέση με τις υπόλοιπες επαρχίες.

Δήμαρχος Παραλιμνίου: “Οι επιχειρηματίες της Αμμοχώστου να αποφασίζουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους”

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης, αναφερόμενος στο μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι επιχειρηματίες της επαρχίας Αμμοχώστου για το γεύμα της ΤΕΒΕΑ, είπε χαρακτηριστικά ότι πρέπει οι παράγοντες της Αμμοχώστου να αποφασίζουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους. Απέστειλε ξεκάθαρα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση σημειώνοντας ότι προσπάθησαν πολλοί να ανακόψουν την κάθοδο του Κτηματολογίου και της Πολεοδομίας, την ανέγερση της νέας Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, την υπογραφή της συμφωνίας για τη Μαρίνα Αγίας Νάπας και ότι προσπαθούν πολλοί να καθυστερήσουν έργα. Ευχαρίστησε για τον λόγο αυτό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς είναι ο μόνος, όπως, είπε, που όσα δεσμεύτηκε για την επαρχία Αμμοχώστου τα έχει υλοποιήσει μέχρι την τελευταία λέξη.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκε πλακέτα στη σύζυγο του αείμνηστου Δημάρχου Αγίας Νάπας Νάκη Τσόκκου, καθώς υπήρξε ένας από τους εμπνευστές της ίδρυσης της ΤΕΒΕΑ.

α9 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, ΤΕΒΕΑα15 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, ΤΕΒΕΑα14 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, ΤΕΒΕΑα16 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, ΤΕΒΕΑα12 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, ΤΕΒΕΑα7 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, ΤΕΒΕΑα2 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, ΤΕΒΕΑα1 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, ΤΕΒΕΑα8 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, ΤΕΒΕΑα exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, ΤΕΒΕΑα10 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, ΤΕΒΕΑα13 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, ΤΕΒΕΑα6 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, ΤΕΒΕΑα5 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, ΤΕΒΕΑα4 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, ΤΕΒΕΑα3 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης, ΤΕΒΕΑ

Famagusta.News