ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: “Απόψε στου Τσιτσάνη” με τους Μικρούς Ρεμπέτες

Οι Μικροί Ρεμπέτες ανοίγουν και πάλι την ταβέρνα και μας προσκαλούν σε μία βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Βασίλη Τσιτσάνη. Οι Μικροί Ρεμπέτες, ο Δημήτρης Μεσημέρης, ο Μιχάλης Χατζημιχαήλ, ο Χορευτικός Όμιλος “Ζορμπάς”, και μια μεγάλη ομάδα σπουδαίων μουσικών, συμπράττουν επί σκηνής για να τραγουδήσουν και να χορέψουν στις μαγικές πενιές του Βασίλη Τσιτσάνη, τιμώντας έτσι τον μεγαλοφυή και καινοτόμο συνθέτη, στιχουργό και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και σημαντικότερου δημιουργού της ελληνικής λαϊκής μουσικής.

Ο Τσιτσάνης ήταν ο άνθρωπος που έβγαλε το λαϊκό τραγούδι από τα όρια του περιθωρίου, όπου το είχαν εντάξει τα αντικοινωνικά και ανατολίτικα στοιχεία του, για να το εντάξει στην καινούργια κοινωνική πραγματικότητα της μεταπολεμικής Ελλάδος. Καθιέρωσε νέο ύφος παιξίματος και τραγουδιού με τον εξευρωπαϊσμό / συγκερασμό των κλιμάκων, αρμονίες με δεύτερες και τρίτες φωνές, εμπλουτισμένη ενορχήστρωση και καινοτομίες στην ποιητική δομή, όπου για πρώτη φορά το λαϊκό τραγούδι απομακρύνθηκε από τις παραδοσιακές φόρμες του δίστιχου επισημοποιώντας το ρόλο του ρεφρέν.

Σημαντικό είναι ότι στην παράσταση, ο ήχος θα είναι φυσικός δηλαδή όλα τα μουσικά όργανα δεν θα τύχουν επεξεργασίας. Αυθεντικές εκτελέσεις, και νέους ερμηνευτές, που αγάπησαν, τραγούδησαν και “έσκυψαν” πάνω από το έργο του Τσιτσάνη.

“Απόψε στου Τσιτσάνη” για μια μοναδική παράσταση, της οποίας τα καθαρά έσοδα θα δοθούν για καλό σκοπό.

Η συνέχεια επί σκηνής απόψε Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 στις 20:00 στην Ιδιωτική Σχολή Ξένιον στο Παραλίμνι.

Είσοδος: €5

Πληροφορίες: 99431390 / [email protected]

Παίζουν οι μουσικοί:
Λεοντής Γεωργίου – Ακορντεόν
Αντρέας Γεωργίου – Μπουζούκι
Φύτος Μιχαήλ – Μπουζούκι, Μπαγλαμά
Νικολέτα Μελετίου – Πιάνο
Κωνσταντίνος Λιοτατής – Μπάσο
Χρίστος Σλάτσιεβ – Κρουστά
Δημήτρης Μεσημέρης – Tραγούδι, Κιθάρα

Στον ρόλο του ταβερνιάρη ο Λευτέρης Σταύρου ενώ το γκαρσόνι ο Ελισσαίος Καβάζης. Στον ρόλο της Γκαρσόνας η Φλωρίνα Ομήρου.

Καθοδήγηση Νεανικής Χορωδίας “Μικροί Ρεμπέτες”, Oργάνωση / Παραγωγή: Γιώργος Δημητρίου
Κείμενα: Γιώργος Δημητρίου
Χτενίσματα εποχής: Μαθητές του Τμήματος Γεωργικής Τεχνικής Σχολής Αυγόρου
Φωτογράφηση: Χριστόφορος Λυσή
Ηχοληψία/φωτισμός A4SOUND

Υπό την αιγίδα του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόση Τσιόλα.