ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ / Αστυνομία: «Διερευνάται υπόθεση επίθεσης 53χρονου εναντίον Διευθυντή»

Τί αναφέρει η Αστυνομία για την υπόθεση επίθεσης 53χρονου γονέα εναντίον Διευθυντή Γυμνασίου - «Διερευνάται υπόθεση απειλής, επίθεσης και δημόσιας εξύβρισης»

5F522F9E D192 4AC2 A664 21BC41C35347 exclusive, Αστυνομία

Υπόθεση απειλής, επίθεσης και δημόσιας εξύβρισης εναντίον άνδρα ηλικίας 53 ετών, διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Ανδρέας Κωνσταντίνου επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι την περασμένη Παρασκευή «σημειώθηκε ένα περιστατικό στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου με τον Διευθυντή του Σχολείου και ένα γονέα μαθήτριας, ηλικίας 53 ετών».

Εναντίον του γονέα, είπε, «διερευνάται υπόθεση επίθεσης, απειλής και δημόσιας εξύβρισης προς τον Διευθυντή του σχολείου».

Πρόσθεσε ότι «κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, η Αστυνομία μέσω της επιδημιολογικής ομάδας, επιβεβαίωσε ότι η σύζυγος, η κόρη αλλά και ο ίδιος ο 53χρονος ήταν θετικοί στον κορωνοϊό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν η Αστυνομία αναζήτησε τον άνδρα, αυτός βρισκόταν στο γραφείο του. Τα μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου, ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου, «θα προχωρήσουν σε ποινική διαδικασία για το γεγονός ότι ενώ θα έπρεπε να ήταν σε περιορισμό, εντούτοις δεν συμμορφώθηκε με τους όρους περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου».

Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι η μαθήτρια φέρεται να ήταν θετική στον κορωνοϊό, εντούτοις αντί να περιοριστεί στο σπίτι, μετέβη κανονικά στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε από τον Διευθυντή του Σχολείου, ενημερώθηκε από άλλους γονείς μαθητών ότι η μαθήτρια μαζί με την μητέρα της ήταν θετικές στον κορωνοϊό, γεγονός που επιβεβαίωσε και από άλλες πηγές.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου κάλεσε την μαθήτρια στο γραφείο του και αφού επιβεβαίωσε και από την ίδια ότι ήταν θετική στην Covid-19, πήρε τηλέφωνο τη μητέρα της η οποία δεν ανταποκρίθηκε, με αποτέλεσμα να επικοινωνήσει με τον πατέρα.

Ωστόσο, όταν ο 53χρονος μετέβη στο Γυμνάσιο και στο γραφείο του Διευθυντή, φέρεται να άρχισε να τον βρίζει και να τον απειλεί.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως «ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου διερευνά εναντίον του 53χρονου υπόθεση επίθεσης, απειλής και δημόσιας εξύβρισης». Επίσης, πρόσθεσε, «με την πάροδο του χρόνου περιορισμού του 53χρονου, θα κληθεί για ανάκριση και για το αδίκημα της παραβίασης του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, αφού ενώ ήταν κρούσμα κορωνοϊού, εντούτοις παρέλειψε να συμμορφωθεί με την απομόνωση του».

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση ενημερώθηκαν τόσο το Επαρχιακό Γραφείο του Υπουργείου Παιδείας Λάρνακας – Αμμοχώστου όσο και η ΟΕΛΜΕΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ