ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Δεκατρία άτομα αφρικανικής καταγωγής ζητούν πολιτικό άσυλο από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης

153 άτομα αφρικανικής καταγωγής έφθασαν σήμερα στην Κύπρο ζητώντας πολιτικό άσυλο

Μετανάστες Κύπρος exclusive, Μετανάστες, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Εικόνα από άφιξη μεταναστών στην Έγκωμη διαμέσου των κατεχομένων

Εντείνεται το πρόβλημα με τις μεταναστευτικές ροές που φθάνουν στη χώρα μας με δεκάδες μετανάστες να επιχειρούν διά ξηράς αλλά και διά θαλάσσης να εισέλθουν εντός της Δημοκρατίας για να αιτηθούν πολιτικό άσυλο.

Ήδη το τριήμερο που μας πέρασε έφτασαν στην Κύπρο 223 άτομα, τα 153 σήμερα, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή. Μόνο σήμερα, εκατό, περίπου, άτομα αφρικανικής καταγωγής πέρασαν από την γραμμή αντιπαράταξης και συγκεντρώθηκαν έξω από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Αυξημένες ροές και στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Αυτή την ώρα, το ραντάρ της Λιμενικής Αστυνομίας εντόπισε στίγμα ύποπτου σκάφους που πιστεύεται πως είναι σκάφος με μετανάστες, 20 ναυτικά μίλια ανοικτά του Κάβο Γκρέκο. Παράλληλα, σήμερα γύρω στις 10 το πρωί περίπου, σύμφωνα με πληροφορίες του Famagusta.News, δεκατρία άτομα αφρικανικής καταγωγής που παραδέχθηκαν ότι εισήλθαν από τα κατεχόμενα, συγκεντρώθηκαν στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου ζητώντας Πολιτικό Άσυλο.

Επίσης, προηγουμένως, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, σκάφος με δεκατρείς Σύρους μετανάστες έφθασε στο Ριζοκάρπασο.

Έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό για το μεταναστευτικό

Σήμερα, εκτάκτως συνήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο διυπουργική Επιτροπή για τη μετανάστευση με σκοπό τη λήψη μέτρων για αποτροπή των νέων μεταναστευτικών ροών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας και Εσωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, Σάββας Αγγελίδης και Νίκος Νουρής και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος.

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της συνεδρίας, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ανέφερε ότι υλοποιούνται συγκεκριμένα μέτρα με σκοπό τη διαχείριση των ροών στην Κύπρο και την επίσπευση των αιτήσεων ασύλου.

Για προσπάθεια δημογραφικής αλλοίωσης του τόπου εξάλλου έκανε λόγο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ο οποίος σημείωσε ότι “με όσα καταγράφονται στα ελληνικά σύνορα, με όσα μέχρι σήμερα έχουμε αντιμετωπίσει, δηλαδή με τις ροές των μεταναστών από την Τουρκία, ούσα η πρώτη χώρα σε αριθμό αιτητών πολιτικού ασύλου σε σχέση με τον πληθυσμό όπως αντιλαμβάνεστε και βεβαίως μας ανησυχεί”.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η μεταναστευτική ροή θα συνεχιστεί ενόψει ιδιαίτερα των αποφάσεων της Τουρκίας, και η Κύπρος, δυστυχώς, θα είναι ένα από τους στόχους της Τουρκίας και θα πρέπει να αναμένουμε μεγάλα κύματα προσφύγων. και θα πρέπει να είμαστε κατά το δυνατόν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή τη ροή είπε σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Καταλήγοντας ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως το τριήμερο που μας πέρασε έφτασαν στην Κύπρο 223 άτομα, τα 153 σήμερα. «Ένα μικρό σκάφος έχει εντοπιστεί τώρα στην Ελεύθερη Αμμόχωστο και παρακολουθείται από τις υπηρεσίες», κατέληξε.

Πριν τη σύσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έκρυψε την ανησυχία του, διαμηνύοντας πως θα θα επιτραπεί η αλλοίωση του δημοκραφικού χαρακτήρα της Κύπρου.

Famagusta.News