Παραλίμνι: Δικαιώθηκε ποδοσφαιριστής της ΕΝΠ από τη FIFA

Έκανε προσφυγή για τα δεδουλευμένα του κατά την καραντίνα

kleiman FIFA, ΕΝΠ, Μπόρις Κλέιμαν

Όλα του τα δεδουλευμένα για την περίοδο Μαρτίου – Μαΐου 2020, όταν και έληξε το συμβόλαιο του με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, έλαβε ο Μπόρις Κλέιμαν, μετά από προσφυγή που έκανε στη FIFA, με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ) να τον εκπροσωπεί.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΠ, πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση από το Επιμελητήριο Επίλυσης Διαφορών της FIFA, αφού μέσα από αυτή, ξεκαθαρίζεται ότι η FIFA δεν αποδέχεται τη θέση ότι τα πρωταθλήματα της σεζόν 2019-20 διακόπηκαν λόγω ανωτέρας βίας και ήταν αδύνατο να συνεχιστούν. Δεν αποδέχεται επίσης τη θέση ότι λόγω της μη αποδοχής από την κυβέρνηση του πρωτοκόλλου της ΚΟΠ, δεν υπήρχε άλλη επιλογή εκτός από τη διακοπή.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης, αναφέρθηκε στην απόφαση της FIFA: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση της FIFA, με παγκόσμιο ενδιαφέρον. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που θέλαμε και επιμέναμε πέρσι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αφού έτσι θα προστατεύονταν πέραν από τους ποδοσφαιριστές και τα ίδια τα σωματεία, καθώς βλέποντας τα δεδομένα της διακοπής, ήμασταν σίγουροι ότι οι ποδοσφαιριστές θα είχαν το δίκαιο με το μέρος τους, όπως και τελικά αποδείχτηκε με την περίπτωση του Κλέιμαν», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ΠΑΣΠ, η απόφαση αυτή της FIFA δεν αναμένεται να έχει σοβαρές συνέπειες για τις πλείστες κυπριακές ομάδες, αφού οι περισσότερες από αυτές προέβησαν σε διακανονισμούς με τους παίκτες τους για την επίμαχη περίοδο.

Η απόφαση της FIFA, επίσης, ενδέχεται να επηρεάσει μελλοντικά και τον όρο που μπήκε φέτος στα συμβόλαια των παικτών, αναφορικά με το τι θα συμβεί σε περίπτωση διακοπής λόγω ανωτέρας βίας. Για το σκοπό αυτό, ο ΠΑΣΠ προτίθεται να συνεχίσει τις επαφές με την ΚΟΠ, για συζήτηση και αλλαγές του θέματος αυτού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ