Παραλίμνι: Εκπαιδευτική Ημερίδα “Εκπαίδευση και Κοινωνική Ενσωμάτωση” από τον ΕΟΚ

321 free tools for teachers free educational technology 1024x574 Εκπαίδευση και Κοινωνική Ενσωμάτωση, Εκπαιδευτική Ημερίδα, Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου, Νέα Αμμοχώστου

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, διοργανώνει στο Παραλίμνι Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση και Κοινωνική Ενσωμάτωση».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Παραλιμνίου την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, από τις 16:30 μέχρι τις 19:30. Την Ημερίδα στηρίζει το Atlantis College.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μάριος Βρυωνίδης, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, με θέμα «Ο ρόλος των εκπαιδευτικών στη διαχείριση της κοινωνικο-πολιτισμικής ετερότητας στο σχολείο» και ο Στέφανος Σπανέας, Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με θέμα «Κοινωνική Ένταξη Μεταναστών στην Κύπρο: η γλώσσα/εκπαίδευση ως μοχλός ένταξης ή αποκλεισμού».

Θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση σχετικών στατιστικών στοιχείων της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης από τον Πρώτο Λειτουργό Εκπαίδευσης κ. Ανδρέα Παπούλα, Πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου.

Η Ημερίδα θα ολοκληρωθεί με συζήτηση που θα συντονίσουν ο Κυριάκος Παναγιώτου, Διευθυντής του Γυμνασίου Παραλιμνίου και ο Γιώργος Κωνσταντίνου, Διευθυντής του Δημοτικού της Αγίας Νάπας, οι οποίοι θα κάνουν σύντομη αναφορά σε σχολικές εμπειρίες.

• Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν και για εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://bit.ly/paralimni2019 .

• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί Πιστοποιητικό Συμμετοχής.

• Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα εγγράφονται νέα μέλη στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Κύπρου.

imerida Εκπαίδευση και Κοινωνική Ενσωμάτωση, Εκπαιδευτική Ημερίδα, Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου, Νέα Αμμοχώστου