ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Έργα 35 εκατομμυρίων αλλάζουν την εικόνα του Δήμου

Ανάπλαση πλατείας, επέκταση παραλιακού πεζοδρόμου, νέα λεωφόρος Κάππαρη, ανέγερση Παιδικής Λέσχης, πολυώροφος χώρος στάθμευσης και μαρίνα ανάμεσα στα μεγάλα έργα που αλλάζουν την όψη του Παραλιμνίου

paralimni4 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Δήμος Παραλιμνίου

Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα τα οποία αναμένεται να αλλάξουν την όψη του αστικού πυρήνα του Παραλιμνίου καθώς και της τουριστικής περιοχής παρουσιάζει σήμερα σε εκτενές ρεπορτάζ της η δημοσιογράφος Νατάσα Χριστοφόρου του Φιλελευθέρου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα και βάσει δηλώσεων που παραχώρησε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Πυρίλλης, ο προϋπολογισμός του Δήμου για το νέο έτος ανέρχεται σε 35 εκατομμύρια ευρώ που είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος σε ολόκληρη την Κύπρο.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος σε συνέντευξη που παραχώρησε: «Το όραμά μας είναι μέσω των έργων υποδομής να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες για να υπάρξει οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική αναβάθμιση του Παραλιμνίου αλλά και όλης της ελεύθερης επαρχίας, για να καταφέρουμε τα παιδιά μας να παραμείνουν και να ζήσουν στον τόπο τους».

Untitled 2 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Δήμος Παραλιμνίου

Αναλυτικά τα μεγαλύτερα έργα:

1. Ανάπλαση πλατείας και ιστορικού κέντρου

Έκταση έργου: 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο
Α’ Φάση: 9 εκατομμύρια ευρώ (Έναρξη: Σεπτέμβριος 2023 / Ολοκλήρωση: 2025) ετοιμασία κατασκευαστικών σχεδίων και προκήρυξη προσφορών
Β’ Φάση: Δημιουργία πλακόστρωτων μέχρι το Δημοτικό Μέγαρο και την ενοποίηση των πλατειών των εκκλησιών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι δρόμοι από την αρχαία εκκλησία της Αγίας Άννας, μέχρι την Αγία Μαρίνα και τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου, θα πλακοστρωθούν και θα μετατραπούν σε πεζόδρομους, θα τοποθετηθεί σύγχρονος φωτισμός και αστικός εξοπλισμός και θα γίνει υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Όπως αναφέρει στην συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, «Αυτή τη στιγμή ο ιστορικός πυρήνας του Παραλιμνίου είναι εγκαταλειμμένος και υπάρχουν κάποια παλιά καφενεία και καταστήματα. Αυτό το έργο θα προσελκύσει ντόπιους και τουρίστες που θα μπορούν να έρθουν να κάνουν τον περίπατό τους στο Παραλίμνι και θα δώσει την ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης στο κέντρο. Σε μια πενταετία, θα δούμε μια περιοχή αντάξια του Δήμου Παραλιμνίου»

48057 sitesdefaultfilesparalimni3.2e16d0ba.fill 1375x729 1 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Δήμος Παραλιμνίου

2. Δημιουργία πολυώροφου χώρου στάθμευσης

Έναρξη: Πρώτο τρίμηνο 2023
Θα φιλοξενεί: 300 αυτοκίνητα
Αξία: 6,5 εκατ. ευρώ.

2 13 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Δήμος Παραλιμνίου

3. Παιδική Λέσχη Παραλιμνίου

Αξία: 2 εκατ. ευρώ

4. Μαρίνα Παραλιμνίου

paralimni fullwidth exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Δήμος Παραλιμνίου

5. Επέκταση παραλιακού πεζοδρόμου

Δ’ Φάση: Από μαρίνα Παραλιμνίου μέχρι γραμμή αντιπαράταξης (Δήμο Δερύνειας)
Αξία: 19 εκατ. ευρώ
Ολοκλήρωση: 2024

Ε’ Φάση: Από ξενοδοχείο Ναυσικά μέχρι παραλία Κόννου (Κάβο Γκρέκο)

DJI 0850.2e16d0ba.fill 1375x729 1 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Δήμος Παραλιμνίου

6. Λεωφόρος Κάππαρη

το έργο αφορά το μέρος της Λεωφόρου Κάππαρη που ξεκινά 270 μέτρα βόρεια του υφιστάμενου κυκλικού κόμβου και τερματίζεται στην ουδέτερη ζώνη, στα σύνορα με την πόλη της Αμμοχώστου (επέκταση της Λεωφόρου Κέννεντι). Στο Έργο θα γίνει, επίσης βελτίωση της οδού Γιωρκή Παπαδοπούλου σε μήκος της τάξης των 320 μέτρων και μίας παρόδιας οδού της, της οδού Απόλλωνος σε μήκος της τάξης των 150 μέτρων καθώς και δημιουργία νέου δευτερεύοντος οδικού δικτύου της τάξεως των 260 μέτρων κοντά στην οδό Λευκάδος».

Ολοκλήρωση: Οκτώβριος 2023
Αξία: 6,4 εκατ. ευρώ

Πηγή: Φιλελεύθερος