Παραλίμνι: Έτοιμο το κτίριο Κτηματολογίου-Πολεοδομίας (εικόνες)

DSC 4875 exclusive, Κτηματολόγιο Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Ένα βήμα πριν την πλήρη μεταφορά τους στην ελεύθερη Αμμόχωστο βρίσκονται τα Τμήματα Κτηματολογίου και Πολεοδομίας.

Το κτίριο το οποίο αναμένεται να στεγάσει τα τμήματα Κτηματολογίου-Χωρομετρίας και Πολεοδομίας-Οικήσεως, μετά την πλήρη μεταφορά τους από τη Λάρνακα στο Παραλίμνι, βρίσκεται στο τελικό στάδιο των κατασκευαστικών εργασιών.

DSC 4876 exclusive, Κτηματολόγιο Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έχει καταγράψει η κάμερα του Famagusta.News έχουν ήδη τοποθετηθεί οι πινακίδες για τα δύο τμήματα και οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

DSC 4877 exclusive, Κτηματολόγιο Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Σύμφωνα με Κυβερνητική πηγή, η διαδικασία μεταφοράς των υπαλλήλων και του τμήματος αναμένεται να ολοκληρωθεί (εκτός απροόπτου) γύρω στις 22 του ερχόμενου Ιανουαρίου, όταν και οι δύο κυβερνητικές υπηρεσίες πρόκειται να ξεκινήσουν να εξυπηρετούν τους κατοίκους της επαρχίας Αμμοχώστου.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, σε πρόσφατες δηλώσεις του, χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία για την Κυβέρνηση Αναστασιάδη τη μεταφορά μετά από 43 χρόνια των κυβερνητικών τμημάτων εκεί όπου δικαιωματικά ανήκουν, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τα υπόλοιπα τμήματα του επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου. Ήδη, η Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου βρίσκεται σε διαδικασία υποβολής προσφορών για το κτίριο το οποίο θα την στεγάσει μετά την πλήρη μεταφορά της που υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σταδιακή η μεταφορά του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου

Όσον αφορά το επαρχιακό δικαστήριο Αμμοχώστου, ήδη στα έργα τα οποία εξήγγειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης το 2015, βρίσκεται και η ανέγερση νέου δικαστηρίου στο Παραλίμνι, ένα έργο ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα κατασκευαστεί στην οδό Γιωρκή Παπδοπούλου. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Παραλίμνι, το κτίριο του δικαστηρίου αναμένεται να λειτουργήσει αρχικά με το Ποινικό τμήμα και στη συνέχεια προγραμματίζεται και η μεταφορά των υπόλοιπων τμημάτων από τη Λάρνακα.

Μέσα από συμπληγάδες η μεταφορά Κτηματολογίου και Χωρομετρίας

Η μεταφορά των τμημάτων Κτηματολογίου και Χωρομετρίας πέρασε μέσα από συμπληγάδες, εξαιτίας των δημοσιευμάτων στον τύπο για διαφαινόμενο σκάνδαλο σχετικά με την επιλογή του κτιρίου και την κατακύρωση των προσφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η όλη υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελίες λειτουργών του τμήματος Κτηματολογίου της Λάρνακας οι οποίοι δεν επιθυμούσαν τη μετακίνησή τους στο Παραλίμνι. Αυτό οδήγησε σε κατά καιρούς καταγγελίες τόσο από βουλευτές όσο και από έρευνα από τον ίδιο τον Γενικό Ελεγκτή. Σκληρή, ωστόσο, ήταν η απάντηση των Δημάρχων της επαρχίας Αμμοχώστου για την κριτική που ασκήθηκε στη μεταφορά των κρατικών υπηρεσιών στο Παραλίμνι.

Διαβάστε επίσης:

«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για μεταστέγαση του Κτηματολογίου στο Παραλίμνι» 

Πειστικές απαντήσεις για το κτήριο του Κτηματολογίου στο Παραλίμνι ζητά το ΑΚΕΛ 

«Ξεκάθαρη και συμφέρουσα η απόφαση για μεταστέγαση του Κτηματολογίου στο Παραλίμνι» 

Γ.Ελεγκτής: Ερωτηματικά για την ενοικίαση του Κτηματολογίου στο Παραλίμνι 

Χασαπόπουλος: Υψηλό το ενοίκιο του Κτηματολογίου Αμμοχώστου 

Η απάντηση του Υπ. Μεταφορών για το σκάνδαλo Κτηματολογίου Αμμοχώστου 

Σκάνδαλο η στέγαση Κτηματολογίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι 

«Ξεσκονίζουν» λογαριασμούς υπαλλήλων του Κτηματολογίου 

Κτηματολόγιο Αμμοχώστου: Διασπάθιση δημοσίου χρήματος καταγγέλλει ο βουλευτής Χρ.Ορφανίδης 

Σκληρή απάντηση δημάρχων Αγίας Νάπας, Παραλιμνίου και Σωτήρας σε υποψήφιους Προέδρους 

Famagusta.News