Παραλίμνι: Φυλάκιση με αναστολή & πρόστιμο σε 22χρονο για 1 γρ.κάνναβης

α Αστυνομία, Δικαστήριο, Ναρκωτικά, Νέα Αμμοχώστου

Ποινή φυλάκισης δύο μηνών, με αναστολή τριών χρόνων, και 500 ευρώ πρόστιμο, επέβαλε τη Δευτέρα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου σε 22χρονο από τη Λευκωσία, που διαμένει στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, ύστερα από δική του παραδοχή ότι στις 14 Ιουλίου του 2017, στο Παραλίμνι, είχε στην κατοχή του παράνομα ένα γραμμάριο ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης.

Για την ίδια υπόθεση παραδέχθηκε ενοχή και ένας 35χρονος και σήμερα το Κακουργιοδικείο όρισε τη 13η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία για ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής.

Το Κακουργιοδικείο όρισε, επίσης, τη 17η Απριλίου του 2018 ως ημερομηνία έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας εναντίον δύο άλλων ατόμων, ηλικίας 35 χρόνων, που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση και δεν παραδέχθηκαν ενοχή.

Οι κατηγορίες αφορούν παράνομη εισαγωγή και κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, παράνομη κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο και παράνομη προμήθεια ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β από άλλο πρόσωπο και παράνομη χρήση ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, δηλαδή 14 περίπου κιλά κάνναβης.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας στις 14 Ιουλίου του 2017, όταν ο 33χρονος έφτασε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από τις Βρυξέλλες και σε έρευνα που έγινε στην αποσκευή του εντοπίστηκαν 28 συσκευασίες του μισού κιλού ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, με τη συνολική ποσότητα να ανέρχεται στα 14 περίπου κιλά.

Πηγή: ΚΥΠΕ