ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Η ιστορία της τετραπληγικής μικρής Άντζελας – Μία αληθινή μαχήτρια 8 ετών (VIDEO)

Έκκληση για βοήθεια. Οι γονείς της μικρής Άντζελας, όπως δήλωσε ο πατέρας του κοριτσιού, από τη μέρα γέννησης των παιδιών και από την ημέρα που το παιδί διαγνώστηκε με τετραπληγία, δεν έχουν λάβει κανένα επίδομα από την Πολιτεία.

Copy of Main Image x2 2 exclusive

ΒΙΝΤΕΟ / Συνέντευξη: Θεοδώρα Κυριάκου – Κείμενο: Famagusta.news

Από την ημέρα γεννήσεως της μικρής Άντζελας 

Η ιστορία της Άντζελας ξεκινά από τότε που η μητέρα της αναγκάστηκε να γεννήσει τα δίδυμα αδέλφια πρόωρα αφού το ένα εκ των δύο βρεφών δεν τρεφόταν σωστά Τα δύο παιδιά γεννήθηκαν στις 27 εβδομάδες ενώ το ένα παιδί ζύγιζε μόλις ένα κιλό ενώ η μικρή Άντζελα ζύγιζε μόνο 600 γραμμάρια.

Η Άντζελα, 8 ετών σήμερα, είναι ένα παιδί που τρελαίνεται για βόλτες αλλά και για το σχολείο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα του μικρού κοριτσιού η Άντζελα καθημερινά ξυπνάει στις 4 το πρωί και περιμένει με ανυπομονησία το λεωφορείο. Μάλιστα, εάν αργήσει ο οδηγός το παιδί αρχίζει να αναρωτιέται που να βρίσκεται και πότε θα την παραλάβει.

Η μητέρα της Άντζελας θυμάται την πρώτη διάγνωση του παιδιού όπου μετά από πολλές εξετάσεις ανακάλυψαν ότι το παιδί πάσχει από εγκεφαλική τετραπληγία. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι γονείς των δύο παιδιών είναι το ότι σε όλο αυτό τον αγώνα είναι μόνοι έχοντας στήριγμα ο ένας τον άλλο. Δουλεύοντας και φροντίζοντας τα παιδιά χωρίς καμία βοήθεια.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι που φέρνει στην ζωή ένα παιδί τετραπληγικό είναι πολλές, όμως όπως ανέφερε στην δημοσιογράφο Θεοδώρα Κυριάκου ο πατέρας της μικρής Άντζελας “Εγώ ξέρω πως εμείς με την γυναίκα μου, πρέπει να ήμαστε πολύ δυνατοί για να μπορούμε να βοηθήσουμε τα μωρά.”

Έκκληση για βοήθεια

Οι δύο γονείς όλα αυτά τα χρόνια εργάζονται έτσι ώστε να μην λείψει κάτι στα δύο παιδιά τους. Παρ΄ όλα αυτά μία οικογένεια με ένα τετραπληγικό παιδί δεν έχει περιθώρια εφησυχασμού αφού οι ανάγκες του παιδιού έρχονται πρώτες. Όπως ανέφερε ο πατέρας της μικρής Άντζελας, το παιδί χρειάζεται φυσιοθεραπείες οι οποίες έρχονται να επιβαρύνουν κι άλλο την οικονομική στενότητα που προκαλούν οι γενικότερες συνθήκες διαβίωσης, όπως ενοίκιο, ρεύμα κτλ.

Οι γονείς της μικρής Άντζελας, όπως δήλωσε ο πατέρας του κοριτσιού, από τη μέρα γέννησης των παιδιών και από την ημέρα που το παιδί διαγνώστηκε με τετραπληγία, δεν έχουν λάβει κανένα επίδομα από την Πολιτεία.

Famagusta.news