ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Η ταλαντούχα νεαρή που έγινε τερματοφύλακας… κατά τύχη

cache 846x3000 Analog medium 412780 61683 282019 Νέα Αμμοχώστου

Κάποιοι θα το έλεγχαν τύχη άλλοι θα το ονόμαζαν ταλέντο. Η Εύα Κουτσόφτα ωστόσο είχε και τύχη αλλά και ταλέντο αφού σήμερα είναι μια επιτυχημένη τερματοφύλακας στο γυναικείο ποδόσφαιρο της Κύπρου, έχοντας καταφέρει να πετύχει όσα όνειρα έχει μια κοπέλα για να κάνει πρωταθλητισμό.

Η 23χρονη τερματοφύλακας, φοράει τα γάντια μπροστά από τα δοκάρια από την ηλικία των πέντε, και αφού αγωνίστηκε με επιτυχία σε αρκετές κυπριακές ομάδες, σήμερα νιώθει πιο περήφανη από ποτέ καθώς με την οικογένειά της στο πλευρό της, έκανε το όνειρό της πραγματικότητα. Να κάνει δηλαδή αυτό που αγαπά και να παίζει ποδόσφαιρο.

Νέα Αμμοχώστου

«Εδώ και δεκαοκτώ χρόνια παίζω ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα από την ηλικία των πέντε. Είχε προπόνηση ο αδερφός μου στην ακαδημία Ποσειδώνιο στο Παραλίμνι και πήγαμε να τον δούμε με τη μητέρα μου. Η ομάδα του αδερφού μου ωστόσο δεν είχε τερματοφύλακα και είπε η μητέρα μου του προπονητή να με βάλει εμένα γιατί έπαιζα σπίτι με τον πατέρα μου. Αφού με έβαλε ο προπονητής να παίξω, όταν τελειώσαμε μου είπε αύριο αρχίζεις προπόνηση. Ουσιαστικά ο άνθρωπος που με προώθησε στο ποδόσφαιρο ήταν η μητέρα μου», ανέφερε αρχικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας, omada.com.cy, η Εύα Κουτσόφτα για να προσθέσει: «έπειτα αγωνίστηκα στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου, μετά στην ΑΕΚ, στην Απόλλων Ladies, στην Μπαρτσελόνα FA Women, μετά ένα χρόνο στο ΘΟΪ και τώρα αναμένω τον επόμενο ποδοσφαιρικό μου σταθμό».

Ερωτηθείς για το πώς βίωσε η ίδια το ποδόσφαιρο στην Κύπρο, η 23χρονη τερματοφύλακας είπε: «ήταν περίεργο η αλήθεια, γιατί τα τελευταία χρόνια ανέβηκε το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κύπρο. Στις αρχές ήταν παράξενο για όλους να ακούνε ότι παίζει ποδόσφαιρο μια γυναίκα αφού στην Κύπρο θεωρείται ανδρικό άθλημα. Έχω να πω μετά βεβαιότητας όμως ότι δεν είναι ανδρικό άθλημα αλλά μπορούν να το κάνουν με άνεση και γυναίκες. Θέλω να πω στις κοπέλες να μην τα παρατούν ποτέ και να ξεκινήσουν να παίζουν ποδόσφαιρο και να γνωρίζουν ότι ποτέ δεν είναι αργά».

Νέα Αμμοχώστου

Εάν ένιωσε ποτέ άβολα ως γυναίκα στον ποδοσφαιρικό κόσμο, η ίδια απάντησε αρνητικά για να τονίσει ό,τι: «είχα την τύχη όλα αυτά τα χρόνια να έχω δίπλα μου την οικογένειά μου και να με στηρίζει χωρίς να νιώσω ποτέ μειονεκτικά για το ότι παίζω ποδόσφαιρο και δεν βίωσα ποτέ κάτι που να με στεναχωρήσει».

Στη συνέχεια της ενδιαφέρουσας συνέντευξης η Εύα Κουτσόφτα μοιράστηκε τις επιτυχίες που είχε μέχρι σήμερα. «Η πρώτη μου μεγάλη επιτυχία ήταν η συμμετοχή μου στην Εθνική Κύπρου και μετά η συμμετοχή μου στο Τσάμπιονς Λιγκ με την ομάδα της Απόλλων Ladies. Μετά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το σούπερ καπ με τις Απόλλων Ladies, μετά πήγα στην Μπαρτσελόνα, όπου κατακτήσαμε το πρωτάθλημα τη δεύτερη χρονιά, φθάσαμε στον τελικό κυπέλλου αλλά χάσαμε, όπως και στο σούπερ καπ που χάσαμε στα πέναλτι. Είχα πολλές χαρές και πολλές λύπες μαζί, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Νέα Αμμοχώστου

Για τη θέση του τερματοφύλακα που αγωνίζεται η νεαρή ποδοσφαιρίστρια δήλωσε: «ευτυχώς ή δυστυχώς η θέση του τερματοφύλακα είναι να φταίει, όμως σημασία στο ποδόσφαιρο έχει να δουλεύεις, να μην τα παρατάς ποτέ και πιστεύω ότι η δουλειά φαίνεται με τα χρόνια. Υπήρξαν και μερικές φορές που μου επιρρίπταν ευθύνες αλλά δεν λάμβανα ποτέ υπόψη τις αντιδράσεις του κόσμου. Ήξερα τη δουλειά μου και γνώριζα ότι σε κάποια φάση θα ανταμειφθούν οι κόποι μου και όντως τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια ανταμείφθηκα αφού δεν σταμάτησα ποτέ τις προπονήσεις».

Μιλώντας για τους στόχους της στη συνέχεια η Εύα Κουτσόφτα επεσήμανε ότι, «θα συνεχίσω σίγουρα να παίζω ποδόσφαιρο και δεν θα σταματήσω. Τους στόχους που είχα βάλει μέχρι σήμερα τους πέτυχα με το Τσάμπιονς Λιγκ, πρωτάθλημα, κύπελλο, σούπερ καπ και Εθνική. Τους στόχους που έχει η κάθε ποδοσφαιρίστρια τους πέτυχα και απλά τώρα θέλω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο και να κάνω εκείνο που αγαπώ».

Κλείνοντας τη συνέντευξη της η νεαρή πορτιέρε σχολίασε το επίπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου αλλά και τη στήριξη της Ομοσπονδίας. «Τα τελευταία 2-3 χρόνια άρχισαν και προωθούν το γυναικείο ποδόσφαιρο η Ομοσπονδία μας. Αυτό είναι καλό γιατί θέλουμε να προωθήσουμε το γυναικείο ποδόσφαιρο και για τις μικρές που έχει αρκετά ταλέντα σε μικρές ηλικίες. Και θέλω να πω στα κορίτσια τα μικρά να συνεχίσουν να παίζουν ποδόσφαιρο και η Ομοσπονδία μας χρόνο με τον χρόνο κάνει μεγάλα βήματα για την προώθηση του γυναικείου, αφού φαίνεται και φέτος με την Εθνική μας ομάδα που θα πάει στους ευρωπαϊκούς που θα γίνει για πρώτη φόρα. Επίσης ο ανταγωνισμός που υπάρχει τώρα στο πρωτάθλημά μας δείχνει ότι έχουμε ανεβάσει επίπεδο».

Νέα Αμμοχώστου

Πηγή: Reporter