ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Μαθητές του Γυμνασίου καθάρισαν τον παραλιακό πεζόδρομο Πρωταρά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σε μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία προχώρησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Παραλιμνίου με μεταναστευτική βιογραφία, μέσα στα πλαίσια της εβδομάδας εθελοντισμού και του προγράμματος “ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ“.

Συγκεκριμένα, μαθητές με Μεταναστευτική Βιογραφία του Γυμνασίου Παραλιμνίου μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές, καθάρισαν τον παραλιακό πεζόδρομο του Πρωταρά και στη συνέχεια ενημερώθηκαν από τους διδάσκοντες για τη σημασία της ανακύκλωσης αλλά και για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Η ανακοίνωση

Οι μαθητές του Γυμνασίου Παραλιμνίου ως Ενεργοί και Υπεύθυνοι πολίτες

Στις 16 Νοεμβρίου 2021, οι μαθητές με Μεταναστευτική Βιογραφία του Γυμνασίου Παραλιμνίου, μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές των τμημάτων τους πραγματοποίησαν δύο δράσεις μέσα στα πλαίσια της εβδομάδας εθελοντισμού και του προγράμματος   “ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ”. Η πρώτη αφορούσε τον καθαρισμό του παραλιακού πεζόδρομου στον Πρωταρά και η άλλη είχε ως στόχο την ενημέρωση των παιδιών για τη λειτουργία ενός ξενοδοχείου.

 Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων, που έθεσε το ΥΠΠΑΝ ως έναν από τους υπό έμφαση στόχους της σχολικής χρονιάς 2021 – 2022, τα παιδιά της Μεταναστευτικής Βιογραφίας μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους μετέβησαν στον πεζόδρομο Παραλιμνίου – Πρωταρά. Μάζεψαν σκουπίδια και τα τοποθέτησαν σε μεγάλα σακούλια, αλλά και σε κάδους ανακύκλωσης που υπήρχαν σε αφθονία στην περιοχή. Ενημερώθηκαν από τους διδάσκοντες για τη σημασία της ανακύκλωσης αλλά και για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος λόγω της κλιματικής αλλαγής. 

Στη συνέχεια, κατέληξαν σε γνωστό ξενοδοχείο και εκεί, αφού τούς προσφέρθηκε κέρασμα, ενημερώθηκαν από τον διευθυντή του ξενοδοχείου για τις υπηρεσίες που παρέχει αλλά και για τα διάφορα τμήματα του ξενοδοχείου. Ακόμη, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν δύο εργαζόμενους ομοεθνείς τους, που φοιτούσαν κατά το παρελθόν στο σχολείο τους. Οι εργαζόμενοι υπήρξαν μαθητές του προγράμματος εκμάθησης ελληνικών στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου. Συζήτησαν με τους μαθητές τη σημαντικότητα της εκμάθησης των ελληνικών και απάντησαν σε ερωτήσεις.

*Θερμές ευχαριστίες στο  εστιατόριο Di capilla και στο ξενοδοχείο Constantinos The Great για τη φιλοξενία.

 

Ροη Ειδησεων

Μαρίνα Σάττι μετά τον β’ ημιτελικό: Δεν είχα έλεγχο, ούτε που ξέρω πώς τραγούδησα

Αν και άρρωστη, η Μαρίνα Σάττι κατάφερε να εντυπωσιάσει το κοινό της Eurovision και να…

10 Μαΐου, 2024

Η Βουλή απέρριψε αναπομπή από ΠτΔ για διορισμούς και προαγωγές στην Αστυνομία

Η Ολομέλεια της Βουλής, σε έκτακτη συνεδρία της απέρριψε ομόφωνα την αναπομπή εκ μέρους του…

10 Μαΐου, 2024

Σοβαρό τροχαίο στο Παραλίμνι: Έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε δέντρο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, τουρίστας ηλικίας…

10 Μαΐου, 2024

Επ.Αμμοχώστου: Στη φυλακή 73χρονος για παράνομη εργοδότηση αλλοδαπού

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, καταδίκασε χθες 73χρονο, σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, αφού τον έκρινε…

10 Μαΐου, 2024

Eurovision 2024: Αποθεώθηκε η Έλενα Παπαρίζου στη σκηνή

Η Έλενα Παπαρίζου ανέβηκε ξανά στη σκηνή της Eurovision, στο Μάλμε της Σουηδίας, λίγο μετά…

10 Μαΐου, 2024

Το Επαρχιακό Φεστιβάλ ΕΔΟΝ Αμμοχώστου έρχεται την Παρασκευή

Το Επαρχιακό Φεστιβάλ ΕΔΟΝ Αμμοχώστου διοργανώνεται την Παρασκευή, 17 ΜΑΪΟΥ 2024. και η ώρα 8:00μ.μ.…

10 Μαΐου, 2024