ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Αρχιπλοίαρχου Κωνσταντίνου Φυτιρή

cache 876x3000 Analog medium 202524 106161 21122018

Με ένα συγκινητικό μήνυμα μέσω facebook, ο Κώστας Φυτιρής μιλάει για τα χρόνια στο ΚΣΕΔ, λίγες μέρες μετά την αφυπηρέτησή του. Στις 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης η τελετή αφυπηρέτησής του.

Η ανάρτησή του:

«Μετά από μια στρατιωτική πορεία 40 ετών, τι να θυμηθώ και τι να ξεχάσω. Σίγουρα δεν ήταν εύκολα χρόνια, γιατί όταν επιλέγεις να βαδίζεις πάνω σε αρχές, βρίσκεις εμπόδια και συναντάς Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες…

Όμως σημασία έχει ο προορισμός και προτιμώ από αυτό το ταξίδι προς τη δική μου Ιθάκη να κρατήσω τις όμορφες και τις μοναδικές εμπειρίες που είχα και θα θυμάμαι πάντα με εκτίμηση και σεβασμό όλους όσους με τόλμη, αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα συμπορευτήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα στη ΜΥΚ και το ΚΣΕΔ όπου υπηρέτησα συνολικά πέραν των 20 ετών!!

Το τέλος της πορείας αυτής με την τελετή αφυπηρέτησης μου στις 17 Δεκεμβρίου 2018, έκλεισε το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής μου με ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο! Η αγνή έκφραση της εκτίμησης και αγάπης είναι η πιο σημαντική ανταμοιβή που με κάνουν να νιώθω ότι άξιζε κάθε προσπάθεια, κάθε δυσκολία και κάθε ταξίδι, γιατί έτσι δημιουργούνται δεσμοί ζωής και εκτίμηση παντοτινή.

Βέβαια αν θέλουμε και όσο ζούμε δεν τελειώνουν τα ταξίδια γιατί εμείς τα σχεδιάζουμε και εμείς τα πραγματοποιούμε!!!

Και όπως λέει και ο Σεφέρης
«Περάσαμε κάβους πολλούς, πολλά νησιά,
Τη θάλασσα που φέρνει την άλλη θάλασσα.
Μα δεν τελειώναν τα ταξίδια…».

Εμείς δεν καταφέραμε να φτάσουμε στην άλλη θάλασσα… της Κερύνειας αλλά πιστεύω ότι η νέα γενιά με τις απίστευτες ικανότητες θα τα καταφέρει και θα πάρει την Κύπρο μας στη θέση που της αξίζει…

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!»

Πηγή: Sigmalive