ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Παραβίασαν την εκκλησία δύο φορές σε λίγες μέρες – “Φαίνεται πως δεν ήταν τυχαίο” (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Όσα ανέφερε αποκλειστικά στο Famagusta.News ο ιερέας της εκκλησίας, πάτερ Αναστάσης

viber image 2023 01 19 16 41 05 057 exclusive, Αρχάγγελος Μιχαήλ, ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Σοκ προκαλούν οι αποκρουστικές εικόνες που κατέγραψε ο φακός του Famagusta.News στο εξωκκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Παραλίμνι, μετά την εισβολή αδίστακτων εντός του ναού τη νύχτα της Τετάρτης, όπου κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμα τους ενώ δε δίστασαν να γράψουν και χυδαία συνθήματα και σύμβολα στον τοίχο της εκλλησίας.

Όπως ανέφερε στο Famagusta.News ο πάτερ Αναστάσης, είναι το δεύτερο περιστατικό παραβίασης του ναού μέσα σε λίγες μέρες.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Με πήραν τηλέφωνο γύρω στις 11 το πρωί και μου είπαν ότι υπάρχουν ακαταστασίες στην εκκλησία και υποψιαστήκαμε ότι είναι οι ακαταστασίες που βρήκαμε προχτές, αφού ανακαλύψαμε ότι κάποιος μπήκε στην εκκλησία και πήρε 16 ευρώ όμως εμείς νομίσαμε πως ήταν κάτι τυχαίο. Φαίνεται όμως πως δεν ήταν τυχαίο, αφού κάποιος ή κα ποιοι, κατά την διάρκεια της νύχτας χθες βράδυ βανδάλισαν την εκκλησία».

Σχετικά με τις λεπτομέρειες των ζημιών δήλωσε “Όπως όλα δείχνουν κάποιος από τις 18:00 το απόγευμα χθες μέχρι τις 07:00-08:00 σήμερα το πρωί μπήκε στην εκκλησία, έκαμε αρκετές ζημιές που ευτυχώς διορθώνονται. Συγκεκριμένα, άναψε φωτιά μέσα στην εκκλησία ενώ χρησιμοποίησε και πυροσβεστήρα, όχι για να σβήσει τη φωτιά αλλά για να γεμίσει την εκκλησία με σκόνη, έγραψε συνθήματα στους τοίχους και κατανάλωσε πολλά φακελάκια με ζάχαρη. Στο πέρασμα του άφησε ένα χάος που προσπαθούμε να συμμαζέψουμε”.

Η εκκλησία είναι ένα παρεκκλήσι που υπάγεται στην ενορία του Αγίου Γεωργίου. Οι λειτουργίες στον ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ ξεκίνησαν από την εποχή του κορωνοϊού για να διευκολύνουν τον κόσμο. Η προσέλευση  του κόσμου στο εξωκκλήσι ήταν μεγάλη ενώ όταν αυτό υιοθετήθηκε από τον κόσμο αποφάσισαν όπως ανακαινίσουν τον χώρο έτσι ώστε να αφήσουν κάτι καλύτερο από αυτό το οποίο βρήκαν, δήλωσε κλείνοντας ο πάτερ Αναστάσης.