ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Προβολή ντοκιμαντέρ για τους αιχμαλώτους του 1974

Το ντοκιμαντέρ “Aιχμάλωτοι μιας Προδοσίας: 45 χρόνια μετά, αιχμάλωτοι πολέμου 1974 θυμούνται…” θα προβληθεί στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου την Παρασκευή 31 Μαίου από τις 19.00 μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Παραλιμνίου αναφέρεται ότι «ο Δήμος σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αιχμαλώτων Πολέμου 1974, παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ με τίτλο “Αιχμάλωτοι μιας Προδοσίας: 45 χρόνια μετά, αιχμάλωτοι πολέμου 1974 θυμούνται…” με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της πολιτείας και της κοινωνίας γενικά για όσα συνέβησαν το 1974».

Στο ντοκιμαντέρ «αιχμάλωτοι μιλούν για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια για τις μάχες που έγιναν στην Κερύνεια, στην Λάπηθο, στην Μια Μηλιά και αλλού, οι οποίοι επέζησαν από το εκτελεστικό απόσπασμα, είδαν να βιάζουν γυναίκες μπροστά στα μάτια τους και εξιστορούν όλα τα μαρτυρικά γεγονότα που έζησαν εκείνες τις μέρες».

Ακόμα γίνεται «αναφορά στους αγνοούμενους και αναφέρονται ονόματα αυτών που εκτελέστηκαν μπροστά στα μάτια των αιχμαλώτων. Είναι η πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια που τέτοιες μαρτυρίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την μαύρη σελίδα στην ιστορία της Κύπρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠτΔ σε ΓΓ ΟΗΕ: Μικτή επιτροπή για Αμμόχωστο