ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Σε συναγερμό το Κτηματολόγιο Αμμοχώστου – Τέσσερα κρούσματα και προσπάθεια εξεύρεσης προσωπικού

Τέθηκαν υπάλληλοι σε αυτοπεριορισμό ενώ τους καλούν αύριο να επιστρέψουν δουλειά

DSC 5178 scaled Coronavirus, exclusive, Κτηματολόγιο Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Σε συναγερμό έχει τεθεί το Κτηματολόγιο Αμμοχώστου μετά τον εντοπισμό του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Famagusta.News, με τον εντοπισμό του κρούσματος που ανήκει στο υπαλληλικό προσωπικό του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας στη λεωφόρο 1ης Απριλίου στο Παραλίμνι, έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες απολύμανσης του χώρου. Συνολικά 30 από τους 60, περίπου, υπάλληλους του Τμήματος, οι οποίοι βρίσκονταν στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον με το άτομο το οποίο προσβλήθηκε τέθηκαν μέσω εγκυκλίου σε αυτοπεριορισμό μέχρι και τις 10 Απριλίου ώστε να παρέλθει η περίοδος των δεκατεσσάρων ημερών, ενώ τους δόθηκαν οδηγίες να επικοινωνήσουν με τον προσωπικό τους ιατρό σε περίπτωση που παρουσιάσουν οποιαδήποτε συμπτώματα.

Παράλληλα, όπως πληροφορείται το Famagusta.News, ξεκίνησαν διαδικασίες για ανάκληση αδειών από τους άλλους υπαλλήλους, καθώς και η εξεύρεση προσωπικού από άλλες πόλεις.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφθασαν στο Famagusta.News, τα κρούσματα εντός του Κτηματολογίου ανήλθαν μέχρι αργά χθες βράδυ στα τέσσερα, αυξάνοντας την αγωνία των εργαζομένων, ενώ από την άλλη, νέα εγκύκλιος που αποστάληκε, καλεί τους εργαζόμενους οι οποίοι βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό να παρουσιαστούν στην δουλειά τους αύριο Πέμπτη. Επίσης, άλλοι πέντε, περίπου, υπάλληλοι αναμένουν σύμφωνα με τις πληροφορίες τα αποτελέσματά τους που απέστειλαν στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

Ως εκ τούτου τις ανάλογες ανησυχίες φαίνεται να έχουν και οι υπάλληλοι του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως που ανέρχονται, περίπου, στους δεκαέξι και που συστεγάζονται με το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας.

Επισημαίνεται ότι στο Τμήμα Κτηματολογίου συνηθίζει να μεταβαίνει μεγάλος αριθμός κοινού για να εξυπηρετηθεί, ενώ γίνεται μεταφορά και αριθμού φακέλων και αλληλογραφίας εντός και εκτός, τόσο από πολίτες όσο και από άλλες δημόσιες υπηρεσίες και τοπικές αρχές.

Famagusta.News