ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Συγκινητική ανταπόκριση στο δράμα νεαρής γυναίκας και της 5χρονης κόρης της

Huffington Post Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κοινού σε έκκληση που απηύθυνε η ιστοσελίδα μας σχετικά με νεαρή μητέρα και της πεντάχρονης κορούλας της οι οποίοι βίωσαν, όπως αναφέρουν, την οικογενειακή βία, ενώ η νεαρή μητέρα έχει τον τελευταίο καιρό μείνει χωρίς δουλειά λόγω της μάχης της με τον καρκίνο και χωρίς σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα: ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Το δράμα νεαρής μητέρας και της 5χρονης κορούλας της

Εκατοντάδες ήταν τα μηνύματα που λάβαμε μέσω email αλλά και μέσω της σελίδας μας το Facebook στα οποία απλοί πολίτες ζητούσαν στοιχεία επικοινωνίας ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο.

Άμεση, αξίζει να σημειωθεί, ήταν και η ανταπόκριση του Γραφείου Ευημερίας καθώς και άλλων κυβερνητικών τμημάτων και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων τα οποία από την πρώτη στιγμή επικοινώνησαν μαζί μας ζητώντας να βοηθήσουν.

Παρ’ όλα αυτά, λόγω της ιδιάζουσας περίπτωσης, χρειάστηκε πρώτα να εξευρεθεί ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος να αναλάβει τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης ή και χρηματικών εισφορών.

Για την περίπτωση ενδιαφέρθηκε αμέσως συγκεκριμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα της επαρχίας Αμμοχώστου που ανέλαβε την προσωρινή φιλοξενία της γυναίκας και του παιδιού, το οποίο μέσω ανακοίνωσής του, ανέλαβε και την εξεύρεση διαμερίσματος κοντά στο Φρέναρος (Σωτήρα, Δερύνεια). Αν γνωρίζετε να υπάρχει κάτι διαθέσιμο μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλ. 99254475.

Παράλληλα, άμεση ήταν η ανταπόκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου και αποφασίστηκε ότι για είδη πρώτης ανάγκης, παιχνίδια για το παιδί και ρούχα, θα γίνετια συλλογή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης στο Παραλίμνι. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί το κοινό να επικοινωνεί με το Γραφείο Πνευματικής Διακονίας της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου στο 23812456.

Επίσης, θα ξεκινήσουν και χρηματικές εισφορές από τον Χριστιανικό Σύνδεσμο με πρωτοβουλία, πάλι της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας Αμμοχώστου: Χριστιανικός Σύνδεσμος Γυναικών Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Τηλ.επικοινωνίας: 99389886, 99529274. Γίνονται δεκτές εισφορές καθημερινά (9:00-10:00 π.μ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή για τη βοήθεια της γυναίκας και του παιδιού ενδιαφέρθηκε και συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα μέσω του βουλευτή της στην επαρχία Αμμοχώστου, όμως η φιλανθρωπική βοήθεια ζητήθηκε να γίνει ανώνυμα.

Το δράμα νεαρής μητέρας στο Παραλίμνι και της 5χρονης κορούλας της

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορία της νεαρής μητέρας ξεκινά το 2010, όταν ξεκίνησε να συζεί με τον πατέρα του παιδιού της. Αφού δέχθηκε, σύμφωνα με την ίδια την κακοποίηση, και εκείνη και το παιδί της, το οποίο απέκτησε, πλέον, φοβίες, αποφάσισε μετά από αγώνες να μείνει μόνη της με το παιδί της. Προηγουμένως, αποπειράθηκε άλλη μία φορά να εγκαταλείψει τον σύντροφό της και πατέρα του παιδιού της, όμως όπως αναφέρει, δέχθηκε απειλές. Έτσι πήρε το 5χρονο παιδάκι της και εγκατέλειψε το σπίτι της, με αποτέλεσμα να μένει αλλού, όπου αναγκάζεται να καταβάλλει ενοίκιο.

Πριν από τέσσερεις μήνες έκανε μία απλή χειρουργική επέμβαση κατά την οποία οι γιατροί ανακάλυψαν καρκίνο στους λεμφαδένες. Μετά από θεραπείες κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο, όμως συνεχίζει σήμερα τις θεραπείες, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν μπορεί να εργάζεται.

Η μικρή κορούλα της, εξαιτίας των συχνών σκηνών οικογενειακής βίας απέκτησε φοβίες και άγχος, με αποτέλεσμα να νιώθει συχνά αφόρητους πόνους στην κοιλιά και αναγκάζεται να μεταβαίνει σε κλινικές για εξετάσεις.

Ως εκ τούτου, σήμερα η νεαρή μητέρα αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού της, το νηπιαγωγείο της κόρης της, τους γιατρούς τους οποίους αναγκάζεται να επισκέπτεται το μικρό παιδί, το σπίτι ή το φαγητό της.

Η συντακτική ομάδα του FamagustaNews γνωρίζει προσωπικά τη μητέρα αυτή και καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να την στηρίξει με κάθε τρόπο. Σε ερώτηση αν διαθέτει κάποια βασικά χρήματα μας έδειξε τον λογαριασμό της ο οποίος μέσα έχει μόνο μερικά χρήματα! Ερωτήθηκε, επίσης, αν θέλει το παιδάκι παιχνίδια για να της αγοραστούν και η απάντηση: “Δεν έχει παιχνίδια, αλλά δεν πειράζει, δεν χρειάζεται. Μόνο φαγητό και να μπορούμε να πληρώνουμε το ενοίκιο”.

Επισημαίνεται ότι το Famagusta.News δεν διεξάγει ούτε επιτρέπεται να διεξάγει έρανο. Αλλά γνωρίζοντας την περίπτωση της νεαρής μάνας και του μικρού κοριτσιού, δημοσιεύουμε την ιστορία, ώστε όσοι επιθυμούν να μπορούν να επικοινωνήσουν κατευθείαν μαζί της και να την στηρίξουν με κάθε τρόπο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία και τους τρόπους επικοινωνίας πατήστε ΕΔΩ