ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Τελέστηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας για τη ζωή της Άννας Φρανκ (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στην παρουσία της Πρέσβειρας της Ολλανδίας και της Πρέσβειρας των ΗΠΑ τελέστηκαν τα εγκαίνια στο Δημαρχείο Παραλιμνίου - Στιγμιότυπα από την εκδήλωση

ANNAFRANK1 exclusive, Δήμος Παραλιμνίου

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου 2022 στο Δημαρχείο Παραλιμνίου η εκδήλωση των εγκαινίων της Έκθεσης Φωτογραφίας για τη ζωή της Άννας Φρανκ υπό τον τίτλο: “Αφήστε με να είμαι ο Εαυτός μου”.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση των εγκαινίων:

Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, κ. Θεόδωρος Πυρίλλης και η Πρέσβειρα του Βασιλείου της Ολλανδίας, κα Elke Merks-Schaapveld, ενώ παρέστησαν η Πρέσβειρα των ΗΠΑ, κα Judith G. Garber, ο Πολιτικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ανδρέας Ιγνατίου, ο Επικεφαλής της Πρεσβείας της Αυστρίας, ο Υποδιοικητής της 7ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητου Πεζικού και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου και του ΤΕΒΕΑ.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού τους, τόσο ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, όσο και η Πρέσβειρα του Βασιλείου της Ολλανδίας επισήμαναν τη σημασία της έκθεσης για τη ζωή της Άννας Φρανκ, η οποία στέλνει ισχυρά μηνύματα τόσο από το παρελθόν όσο και από το παρόν, για την καταπολέμηση των εθνικών διακρίσεων και τις δημοκρατικές αξίες της ανοχής, της αποδοχής και της συνύπαρξης.

ANNAFRANK2 exclusive, Δήμος Παραλιμνίου

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων, η μαθήτρια του Ιδιωτικού Σχολείου Xenion, Δάφνη Κουτσόφτα ανέγνωσε απόσπασμα από το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ στα Ελληνικά, τα Αγγλικά και τα Ολλανδικά.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν η Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Κύπρο, το Σπίτι της Άννας Φρανκ στο Άμστερνταμ και ο Δήμος Παραλιμνίου. Φιλοξενείται στο Δημαρχείο Παραλιμνίου και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, ενώ το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι και Σάββατο και Κυριακή από τις 9 το πρωί μέχρι και την 1 το μεσημέρι. Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν ενώ παρέχεται και ενημερωτικό υλικό. Η έκθεση προσφέρεται και για επισκέψεις από σχολεία.