Παραλιμνίτης ύποπτος σε υπόθεση φόνου ζωοκλεφτών στη Βουλγαρία

Αστυνομία, Έγκλημα, Νέα Αμμοχώστου

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μοίρα, λέει η παροιμία και αυτό συνέβη σε Βούλγαρο της Φιλιππούπολης, στο χωριό που μαζί με άλλους δύο αποπειράθηκαν να κλέψουν αγελάδες από αγελαδοτρόφο από το Παραλίμνι, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν έπεσε θύμα ζωοκλοπών.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” πρόκειται για τον Δημήτρη Πιριλλή από το Παραλίμνι, ο οποίος διατηρεί φάρμα με αγελάδες και άλογα και που έπεσε επανειλημμένα θύμα κλοπών.

Ο Δημήτρης Πυρίλλης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα, φέρεται να αντιλήφθηκε τους κλέφτες και τους κυνήγησε με το αυτοκίνητό του τύπου τζιπ. Έφτασε τον ένα εξ αυτών, που φέρεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο να τον κτύπησε με το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα αυτός να τραυματιστεί θανάσιμα.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Ο Πυρίλλης συνελήφθη και τέθηκε υπό τριήμερη κράτηση. Η Αστυνομία της περιοχής εντόπισε και συνέλαβε και τους άλλους δύο ζωοκλέφτες.

Όπως ανέφερε ο περιφερειακός εισαγγελέας της Φιλιππούπολης στο Δικαστήριο κατά την έκδοση διαταγμάτων τριήμερης κράτησης των δύο που συνελήφθησαν, ο νεκρός είναι 30χρονος κάτοικος της περιοχής, που είχε συνωμοτήσει με τους άλλους δύο για να μπουν στη φάρμα του Πιριλλή και να κλέψουν δύο αγελάδες.

Ο Πιριλλής αντιλήφθηκε τους κλέφτες, φέρεται να τους κυνήγησε με το αυτοκίνητό του και αυτοί έτρεξαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο 30χρονος κτυπήθηκε από αυτοκίνητο και ως συνέπεια του τραυματισμού του απεβίωσε και για τον θάνατό του διεξάγεται ποινική έρευνα. Ο Πιριλλής, σύμφωνα με την αναφορά της Εισαγγελίας στο Δικαστήριο, αμέσως στράφηκε με αναμμένους τους προβολείς του αυτοκινήτου του για να κυνηγήσει τους άλλους δύο, που όμως δεν εντόπισε.

Για τους άλλους δύο, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι σε σχέση με τον ένα, που είναι αδελφός του νεκρού, είχε καταδικαστεί 14 φορές για ζωοκλοπές, εκ των οποίων η τελευταία καταδίκη ήταν σε επταετή φυλάκιση για κλοπή αλόγων από τον Πιριλλή, το 2011. Είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο. Και ο δεύτερος συλληφθείς που συμμετείχε στην απόπειρα κλοπής ζώων, είχε καταδίκες για ζωοκλοπές, εκ των οποίων μία σε δύο χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκιση, επίσης για κλοπή δύο αγελάδων από τη φάρμα του Πιριλλή.

Να σημειωθεί ότι η οικία της οικογένειας Πιριλλή στο ίδιο χωριό, είχε καεί ολοσχερώς το 2015 και οι υποψίες έπεσαν σε ζωοκλέφτες.

Ο Δημήτρης Πυρίλλης διατηρεί φάρμα με πέραν των 700 αγελάδων στη Βουλγαρία από το 2002 και ενοικιάζει μεγάλες εκτάσεις γης για σανό.

Σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κοινοτάρχης του χωριού ανέφερε ότι ο Πιριλλής έπεσε πολλές φορές θύμα ζωοκλοπής αλόγων, γαϊδουριών, αγελάδων, γουρουνιών, αλλά και εξοπλισμού, του έκαψαν το σπίτι, και το χωριό έκανε ό,τι μπορούσε για να τον προστατεύσει.

Πηγή: Φιλελεύθερος