Παρουσιάστηκε στη Δερύνεια η νέα Βασίλισσα του Καρναβαλιού Αμμοχώστου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

DSC 5790 exclusive, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, Καρναβάλι Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπαίθριο Λαογραφικό Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στη Δερύνεια η κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη τύπου μεταξύ των Δήμων Παραλιμνίου και Δερύνειας για την παρουσίαση του Καρναβαλιού Αμμοχώστου 2019, με τον Δήμο Δερύνειας φέτος να ηγείται του θεσμού, στην παρουσία των Δημάρχων Παραλιμνίου κ. Θεόδωρου Πυρίλλη και κ. Άντρου Καραγιάννη.

DSC 5799 exclusive, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, Καρναβάλι Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Η κ. Άντρη Σιαηλή (Δημότης Δερύνειας και γνωστή καρναβαλίστρια) θα ενσαρκώσει το ρόλο της Βασίλισσας Καρναβαλιού Αμμοχώστου 2019, με θέμα «Η Βασίλισσα των Καππάριων Νήσων», ένα θέμα άκρως χιουμοριστικό με σατιρική διάθεση!

Βρείτε ΕΔΩ όλες τις ενημερώσεις για το Καρναβάλι Αμμοχώστου

Διαβάστε επίσης:
– Έρχεται στο Παραλίμνι το πιο… ξέφρενο Καρναβάλι Αμμοχώστου (ΒΙΝΤΕΟ)
– Αυτή θα είναι η φετινή Βασίλισσα του Καρναβαλιού Αμμοχώστου!

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου ευχαρίστησε τον Δήμο Δερύνειας για την αποδοχή της πρότασης να ηγεινται φέτος του θεσμού και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κ. Άντρη Σιαηλή θα ανταποκριθεί επάξια και με ιδιαίτερη επιτυχία στον ρόλο που της ανατέθηκε. Συνέχισε, αναφέροντας ότι τo Καρναβάλι Αμμοχώστου που αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε από όλους, επιστρέφει και φέτος δριμύτερο, αναβαθμισμένο και σαφώς καλύτερο. Με τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα, το δικό του λογότυπο και πλέον τον δικό του Ύμνο ήρθε για να μείνει. Σ’ αυτήν την αναβάθμιση πρόσθεσε, συμβάλλει και η δυναμική συνεργασία μεταξύ των Δήμων και Κοινοτήτων που επήλθε τα τελευταία χρόνια.

DSC 5791 exclusive, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, Καρναβάλι Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το Καρναβάλι φέτος που διοργανώνεται για 12η χρονιά, θα έχει τεράστια απήχηση στην επαρχία Αμμοχώστου και όχι μόνο, με τη συμμετοχή περισσότερων από 30 συνόλων στην επαρχιακή παρέλαση ενώ οι θεατές, ντόπιοι και ξένοι αναμένεται να ξεπεράσουν τις 40.000. Ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου κ. Αναστάση Βλίττη καθώς και την Οργανωτική Επιτροπή των Καρναβαλιών για τον πολύτιμο χρόνο και την ενέργεια που δαπανούν καθημερινά ώστε να υλοποιηθούν με πλήρη επιτυχία οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού Αμμοχώστου. Αναφέρθηκε επίσης στον αείμνηστο πρωτεργάτη του Καρναβαλιού κ. Γιώργο Κογιώνη στον οποίο είναι αφιερωμένος ο θεσμός του Καρναβαλιού. Κλείνοντας, κάλεσε όλο τον κόσμο να επισκεφθεί την επαρχία μας για τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις όπου φέτος από κοινού με τον Δήμο Δερύνειας επιφυλάσσονται να με την ετοιμασία ενός εντυπωσιακού σκηνικού με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τον κάθε επισκέπτη.

DSC 5790 exclusive, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, Καρναβάλι Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Ο Δήμαρχος Δερύνειας ευχαρίστησε από την πλευρά του τον Δήμαρχο Παραλιμνίου για την ευκαιρία που δίνει φέτος ο Δήμος Παραλιμνίου στον Δήμο Δερύνειας να ηγείται του θεσμού. Ο κ. Καραγιάννης παρουσίασε τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού, την πανέμορφη δημότη Δερύνειας κ. Άντρη Σιαηλή αναφέροντας ότι είναι ενεργή καρναβαλίστρια και η παρουσία της φέτος στο Καρναβάλι δίνει ένα αέρα νεότητας, ζωντάνιας και έντονης καρναβαλίστικης διάθεσης. Αναφερόμενος στην επιλογή του θέματος, ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι ο Κάππαρης είναι μια κοινή περιοχή που ενώνει γεωγραφικά το Παραλίμνι με τη Δερύνεια και την Αμμόχωστο με εντυπωσιακά ειδυλλιακά τοπία. Ο Δήμαρχος, κάλεσε όλο τον κόσμο της επαρχίας να κοπιάσει στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Παραλίμνι στο πλαίσιο του Καρναβαλιού Αμμοχώστου 2019, για να διασκεδάσει σε ξέφρενους ρυθμούς και να ξεφύγει από τις σκοτούρες και την πίεση της καθημερινότητας.

Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού Αμμοχώστου κυρία Άντρη Σιαηλή ευχαρίστησε θερμά τους δύο Δήμους και ιδίως τον Δήμαρχο Δερύνειας για την τιμή που της έδωσαν να ενσαρκώσει τον ρόλο της Βασίλισσας, αναφέροντας ότι θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να ικανοποιήσει αλλά και να διασκεδάσει τους Καρναβαλιστές και τους επισκέπτες της επαρχίας Αμμοχώστου. Πρόσθεσε ότι, επιμελείται η ίδια προσωπικά του άρματος, το οποίο αποτυπώνει ένα ιδανικό Κάππαρη με ξωτική ομορφιά που η νέα γενιά θα ήθελε να έχει.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Δερύνειας κα Αννίτα Λίλλη με τη σειρά της κάλεσε τον κόσμο ολόκληρης της επαρχίας Αμμοχώστου να δώσει δυναμικά το παρόν του στις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Τέλος, η κα Καλομοίρα Κέλη, Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου Παραλιμνίου συμπληρώνοντας, αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου Παραλιμνίου με επίσημη έναρξη του θεσμού, την Τσικνοπέμπτη που θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου 2019. Στην Τσικνοπέμπτη θα πραγματοποιηθεί η επίσημη στέψη της Βασίλισσας του Καρναβαλιού από την περσινή Βασίλισσα (Δήμος Αγίας Νάπας), ενώ θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό χορευτικό και σατιρικό πρόγραμμα. Διευκρίνισε ότι στον χώρο θα υπάρχει αφθονία ποτού και ψησίματος κρέατος ως είθισται η μέρα, για να «τσικνώσουμε».

Συνέχισε, αναφέροντας ότι το Σάββατο 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η «ΒΡΑΔΙΝΗ ΠΟΔΑΡΑΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ» στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με την ομάδα κρουστών «BATUKINIO» όπου με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Έλληνα καλλιτέχνη-έκπληξη. Τέλος, αναφέρθηκε στη μεγάλη επαρχιακή παρέλαση που θα γίνει την Κυριακή 10 Μαρτίου όπου αναμένεται να καθηλώσει τους θεατές με τα εντυπωσιακά σόου που θα περιλαμβάνονται σ’ αυτήν αλλά και από την ποικιλία πρωτότυπων θεμάτων σε άρματα και σύνολα που ξεπερνούν τους 3.000 καρναβαλιστές.

Η δημοσιογραφική διάσκεψη τύπου ολοκληρώθηκε με τους παρευρισκόμενους να τραγουδούν τον ύμνο του Καρναβαλιού Αμμοχώστου «Δώστου, δώστου, δώστου… ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

28/2, Τσικνοπέμπτη με live link από το ΡΑΔΙΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ η ώρα 5. Στις 7 μ.μ. θα γίνει η άφιξη της Βασίλισσας του Καρναβαλιού και τελετή στέψης στην πλατεία Μητροπόλεως στο Παραλίμνι από την περσινή Βασίλισσα. Ακολουθεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη σχολή χορού Passion Dance και το Πολιτιστικό Εργαστήρι του Δήμου ΠΑΡΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ

ΣΑΒΑΒΤΟ 9/3, ώρα 8 μ.μ. Βραδινή ποδαράτη παρέλαση (ξεκινά από Λεωφόρο Γρίβα Διγενή και καταλήγει Πλατεία Μητροπόλεως) – ξεχυνόμαστε στους δρόμους της πόλης και καρναβαλιζόμαστε σε ξέφρενους ρυθμούς (ως pre- street party της μεγάλης παρέλασης με καλλιτέχνη έκπληξη)

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/3, 2 μ.μ. Επαρχιακή Καρναβαλίστικη Παρέλαση Αμμοχώστου (ξεκινά από το Β’ Δημοτικό Παραλιμνίου)

Famagusta.News