ΠΕΡΝΕΡΑ: Επιθεώρησαν τα έργα Υπουργός Μεταφορών και Δήμαρχος Παραλιμνίου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

pernera2 exclusive, Περνέρα, Πρωταράς
©Famagusta.News

Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδη πραγματοποίησε το μεσημέρι περιοδεία στη περιοχή Περνέρας στον Πρωταρά και στη συνέχεια παρακάθισε σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του Τμήματος Δημοσίων Εργων στην περιοχή κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ανασκόπηση της πορείας των έργων ανάπλασης των έργων και των πεζοδρομίων στο χώρο.

Σε δηλώσεις της η Υπουργός ανέφερε ότι «είναι γεγονός πως διαπιστώνουμε μια μεγάλη πρόοδο σε σχέση με αυτό που βλέπαμε πριν από μερικές μέρες στο γραφείο με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου αλλά και κατά την επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε επί τόπου τον περασμένο Μάρτιο. Αυτό οφείλεται στη συνεργασία όλων και στη προσπάθεια και στη σωστή οργάνωση απ’ όλες τις ομάδες».

Ευελπιστούμε συνέχισε ότι «σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα ανοίξει το έργο, το οποίο πράγματι αναμέναμε να τελειώσει νωρίτερα. Όμως μετά από συντονισμένες προσπάθειες νομίζω ότι ο στόχος έχει επιτευχθεί, δεν έχει μεν ολοκληρωθεί το έργο, αλλά είμαστε πολύ κοντά και τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα πλέον».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Αναστασιάδη συνεχάρη τόσο «τη Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων Εργων Χρυστάλλα Μαλλούππα και όλους τους συνεργαζόμενους φορείς για το αποτέλεσμα».

Από την πλευρά της η κα. Μαλλούππα είπε πως «καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια από την ομάδα επίβλεψης του έργου και με την πολύ στενή συνεργασία φυσικά με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου. Προσπαθήσαμε και βάλαμε ορόσημα στην παρακολούθηση του έργου, ερχόμαστε στη σκηνή τακτικά και όπως βλέπουμε ο εργολάβος ανταποκρίθηκε».

Σε σχετική ερώτηση απάντησε πως «ο εργολάβος τα έχει καταφέρει από μόνος του και νομίζω θα συνεχίσει μέχρι την τελευταία ημέρα που έχουν τεθεί τα χρονοδιαγράμματα να ολοκληρώσει το έργο δηλαδή μέχρι τέλος Μαίου».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ανέφερε ότι «θα ήταν ευχής έργο να μην βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Ωστόσο με τα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί και χάρι στις προσπάθειες της Υπουργού Μεταφορών και του Τμήματος Δημοσίων Εργων, βλέπουμε ότι έγινε μια φοβερή πρόοδος στις εργασίες που έχουν γίνει στο χώρο, υπολείπονται αρκετά ακόμα αλλά είμαστε ικανοποιημένοι με τους ρυθμούς με τους οποίους εργάζεται ο εργολάβος σήμερα για αποπεράτωση του έργου».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα καταφέρουμε να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα μέχρι το τέλος Μαίου να τελειώσει σχεδόν ολόκληρο το έργο και να μείνουν κάποιες μικρές εργασίες που δεν θα επηρεάσουν τον τουρισμό, γιατί» όπως εξήγησε «πάνω απ’ όλα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι αυτή η περιοχή, θα έχει 25 χιλιάδες τουρίστες» κατά τη καλοκαιρινή περίοδο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πυρίλλης είπε ότι «σε συνεργασία με το Τμήμα Πολεοδομίας, το Τμήμα Δημοσίων Εργων και το Κλάδο Κυκλοφοριακών Μελετών, έχουμε καταργήσει τις νησίδες και τους ανθώνες που υπήρχαν στα πεζοδρόμια. Εχουμε αφήσει μόνο λεκάνες για ψηλά δέντρα και αυτό έγινε προς όφελος του πεζού γιατί ο κόσμος πρέπει να περπατά άνετα στα πεζοδρόμια».

pernera exclusive, Περνέρα, Πρωταράς
©Famagusta.News

Ανέφερε ακόμα ότι εάν τα πεζοδρόμια είναι πλάτους 1.50 ή δύο μέτρα, τότε δεν είναι αρκετά για τους αριθμούς των τουριστών που υπάρχουν κάθε χρόνο στην συγκεκριμένη περιοχή. Ο Δήμος Παραλιμνίου αναμένει να ολοκληρωθεί το έργο και μετά θα εφαρμοστεί ο Νόμος και η τάξη».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «απ’ όσα έχουμε δει τον τελευταίο μήνα δείχνει ότι κινούμαστε προς την ορθή κατεύθυνση και γι’ αυτό δηλώνουμε και την ικανοποίηση μας σήμερα. Εάν τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά τότε θα πρέπει να δούμε πως προχωρούμε» είπε και σημείωσε πως «έχουμε εμπιστοσύνη τόσο στην Υπουργό όσο και στην Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων Εργων ότι παρακολουθούν στενά το έργο και πως θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε».

pernera3 exclusive, Περνέρα, Πρωταράς
©Famagusta.News

Πηγή: ΚΥΠΕ