Πυρίλλης: Ανυπόστατες οι κατηγορίες – Όλα είναι σκηνοθετημένα

Για ανυπόστατες κατηγορίες απέναντι στο πρόσωπό του, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πιρίλλης, μετά και τις καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του για ενέργειες ή και παραλείψεις του ιδίου. Συνεπεία αυτού, ήταν η εισήγηση έρευνας από τον Γενικό Ελεγκτή.

Ο κ. Πιρίλλης, μιλώντας στον ACTIVE 107,4 & 102,5 και στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ με την Άντρη Δανιήλ, τόνισε πως ο Δήμος θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του απρόσκοπτα, μέσα στα νόμιμα πλαίσια και πως δεν θα ενδώσει «σε πιέσεις των οποιονδήποτε ιδιωτών που θέλουν να καπηλεύονται και να σφετερίζονται προνόμια. Αυτοί που κάνουν τις καταγγελίες, έχουν συμφέροντα που έχουν θιγεί».

Όπως είπε, όλα αυτά «είναι σκηνοθετημένα από αυτούς που κάνουν τις καταγγελίες», τονίζοντας πως δεν αναφέρεται στον Γενικό Ελεγκτή.

Η υπόθεση έχει δοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα

Όπως τόνισε, σήμερα, οι πωλητές των ίδιων των ακινήτων, έδωσαν στη δημοσιότητα, βεβαιώσεις ότι γνώριζαν τα πάντα, ενώ αποκάλυψε πως με επιστολή του που απευθύνεται στον Γενικό Εισαγγελέα, παραθέτει όλα τα στοιχεία και τον καλεί να προχωρήσει μέχρι και σε ανακρίσεις, εάν κατά την κρίση του, κρίνει ότι υπάρχει η οποιαδήποτε εύλογη υποψία ότι υπάρχει οτιδήποτε το μεμπτό.

«Του ζητώ να διερευνήσει το ενδεχόμενο κατά πόσο έχω διαπράξει ποινικά αδικήματα», είπε.

Δήλωσε ακόμη πως δεν πιστεύει τίποτα, ενώ σε αναφορά του για τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, είπε, «ο Ελεγκτής είναι εκεί για να κάνει τη δουλειά του. Και την κάνει πολύ καλά», προσθέτοντας όμως πως όταν έγινε προκαταρκτικός έλεγχος στο Δήμο Παραλιμνίου, δεν ζητήθηκε η άποψη του Δημάρχου. «Όταν οι λειτουργοί ήταν στο Δήμο, τους είπα ελάτε να σας μιλήσω γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα».

Ο κ. Πιρίλλης αποκάλυψε επίσης πως ο Γενικός Ελεγκτής κρατά πληρεξούσια, τόσο του ιδίου, όσο και της συζύγου του, με τα οποία μπορεί να ελέγξει τα προσωπικά τους στοιχεία, ανά πάσα στιγμή.

«Αυτό το έκανα από το 2016 διότι έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ ότι πρέπει να είναι ο δημόσιος βίος της χώρας και πώς πρέπει να ελέγχεται ο οποιοσδήποτε, είτε εκλελεγμένος, είτε κρατικός αξιωματούχος. Είμαι ο μοναδικός στην Κύπρο που έχω δώσει αυτά τα πληρεξούσια στον Γενικό ελεγκτή. Ας τολμήσουν να το πράξουν και άλλοι», τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως μέσα από τα πληρεξούσια αυτά, δίνεται η δυνατότητα στον Γενικό Ελεγκτή να ελέγξει ότι θέλει, μέχρι και πέντε χρόνια αφότου ο κ. Πιρίλλης φύγει από τη θέση του Δημάρχου.

Όσον αφορά το τεμάχιο στο οποίο γίνεται η αναφορά, ο κ. Πιρίλλης είπε πως δεν έχει αναβαθμίσει αυτό το τεμάχιο. «Υπάρχει μία ανώνυμη καταγγελία από κάποιον ο οποίος λέει διάφορα, τα οποία είναι ανυπόστατα. Όχι μόνο είμαι ανοιχτός για έλεγχο, αλλά το έχω ζητήσει κιόλας. Σε καμία περίπτωση δεν επωφελήθηκα από αυτή την πράξη».

Την ίδια ώρα, δήλωσε πως είναι επενδυτής ακινήτων εδώ και περίπου 20 χρόνια. «Αυτά τα τεμάχια ήταν προς πώληση για αρκετό καιρό και δεν πωλούνταν. Το συγκεκριμένο μάλιστα, έχει αγοραστεί στην τιμή που ζήτησαν οι πωλητές».

Έργα στο παραλιακό μέτωπο και παρεμβάσεις

Όσον αφορά τα έργα που γίνονται στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου και τις εκάστοτε αντιδράσεις, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου τόνισε πως αυτά είναι στο πλαίσιο της πλήρους νομιμότητας, ενώ εξήγησε πως για τα έργα, που αφορούν όπως είπε, την καθαριότητα και τη δημιουργία απρόσκοπτης διέλευση για τον κόσμο, πάρθηκε ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αποκάλυψε συνάμα πως αυτές οι κινήσεις πλήττουν διάφορα συμφέροντα και ενοχλεί κάποιους ανθρώπους που σφετερίζονται κρατική περιουσία. «Αναφέρομαι σε πολλά συμφέροντα. Σε όλους όσους σφετερίζονται κρατική περιουσία και αποκόπτουν την ελεύθερη διέλευση του κόσμου».

Σε ερώτηση εάν πρόκειται για ξενοδόχους ή ιδιωτικά συμφέροντα, είπε πως πρόκειται και για τα δύο.

»Εμείς σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε σε κανένα να κάνει αυτούς τους σφετερισμούς, αντίθετα θέλουμε να επαναφέρουμε τη νομιμότητα», είπε.

«Δράση του Δήμου ο καθαρισμός μπαζών»

Όσον αφορά σχολιασμούς για ισοπέδωση των παραλιών, ο κ. Πιρίλλης τόνισε πως η δράση του Δήμου είναι ο καθαρισμός των μπαζών. «Η περιοχή μπαζώθηκε τη δεκαετία ’80 – ‘90 και είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου ο καθαρισμός με αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο».

«Έχουμε καταφέρει να επικροτούνται οι ενέργειες μας σχεδόν από όλο τον κόσμο του Παραλιμνίου», είπε ενώ πρόσθεσε πως «σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειάζεται έγκριση, είναι αρμοδιότητα του Δήμου Παραλιμνίου και εξαρτάται τι είδους δουλειές εκτελεί κάποιος. Αν χρειάζεται όμως κάπου έγκριση, τότε την παίρνουμε».

Τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως αναμένει τι θα πράξει ο Γενικός Εισαγγελέας, προσθέτοντας πως «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται».

Πηγή: Φιλελεύθερος

Ροη Ειδησεων

Περιοδεία στην Κάτω Δερύνεια από Νικολέττο και Λίλη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Την κατεχόμενη περιοχή της Κάτω Δερύνειας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί σήμερα ο Δήμαρχος Παραλιμνίου…

31 Αυγούστου, 2024

Καρούσος: «Στόχος ο ΕΟΑ Αμμοχώστου να γίνει ο πιο παραγωγικός οργανισμός αδειοδότησης»

Στοχεύουμε να μετατρέψουμε τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) Αμμοχώστου, στον πιο παραγωγικό και αποδοτικό οργανισμό…

31 Αυγούστου, 2024

ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Έτσι θα μοιάζει η νέα σύγχρονη Λαϊκή Αγορά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το εργοτάξιο κατασκευής της Σύγχρονης Υπαίθριας Λαϊκής Αγοράς Δερύνειας επισκέφθηκε την Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024…

30 Αυγούστου, 2024

Η ιστορία της Κύπριας που κυκλοφορούσε ξυπόλητη στο Αυγόρου και κατέκτησε τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και την τηλεόραση

Πριν από 60 χρόνια μια νεαρή κοπέλα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αγαπημένο της νησί, την…

29 Αυγούστου, 2024

Επ. Αμμοχώστου: Πάνω από 6 χιλιάδες προϊόντα μαϊμού κατέσχεσε το Τελωνείο – Έρευνες σε τέσσερα υποστατικά

Μεγάλος αριθμός από εμπορεύματα, που φαίνεται να αποτελούν απομιμήσεις, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια…

29 Αυγούστου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Θρήνος – “Έφυγε” ο Αντρέας Παναγή (Καμάρας)

Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου θρηνεί την απώλεια του Αντρέα Παναγή (Καμάρας), ενός γνήσιου Ενωσίτη που…

29 Αυγούστου, 2024