Πώς καταδίκασαν Δήμαρχοι και κόμματα την εγκληματική ενέργεια εναντίον Πυρίλλη

Με ανακοινώσεις τους καταδίκασαν την εγκληματική ενέργεια εναντίον του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη οι δήμαρχοι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, η Ένωση Δήμων αλλά και πολιτικά κόμματα.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Παραλιμνίου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι θα συνεχίσει να πολεμά τα συμφέροντα που νέμονται τον τόπο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έβαλαν βόμβα στο σπίτι του Δημάρχου Παραλιμνίου (BINTEO+EIKONΕΣ)

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ανέφερε ότι γύρω στις 02.20 τα ξημερώματα άκουσε μια έκρηξη στο δρόμο, “βγήκα έξω από το σπίτι μου και αντιλήφθηκα ότι μύριζε μπαρούτι”.

Αμέσως έψαξε και εντόπισε την εστία της έκρηξης και όταν αντιλήφθηκε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στο σπίτι που χρησιμοποιεί η οικιακή βοηθός του ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία.

“Μέλη της Δύναμης έφτασαν στη σκηνή και άρχισαν έρευνες και θα πρέπει να αφήσουμε την Αστυνομία να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες”, είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πυρίλλης είπε πως κάτω από το αυτοκίνητο όπου σημειώθηκε η έκρηξη υπήρχε και εμπρηστικός μηχανισμός, δηλαδή μπουκάλι με εύφλεκτη ύλη το οποίο όμως δεν ανεφλέγη.

Αναφορικά με το θέμα της φωτιάς στις ομπρέλες και τα κρεβατάκια θαλάσσης στη παραλία των σκύλων στη περιοχή Κάπαρη στο Παραλίμνι, ο Δήμαρχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο σκοπός για τη συγκεκριμένη ενέργεια ήταν για να αποπροσανατολίσει. Σε καμία περίπτωση οι δράστες δεν είναι ίδιοι με αυτούς που προκάλεσαν ζημιές σε ομπρέλες και κρεβατάκια θαλάσσης του Δήμου στη συγκεκριμένη παραλία».

Εξάλλου με ανάρτηση το στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) ο Δήμαρχος Παραλιμνίου έγραψε ότι «τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εξερράγη βόμβα στο σπίτι μου. Στοχοποιήθηκα από άνανδρους και αδίστακτους εγκληματίες που δεν δίστασαν να πλήξουν το ίδιο μου το σπίτι, την ίδια μου την οικογένεια».

Πρόσθεσε ότι «σε αυτούς που θα διερευνήσουν, να αναφέρω ότι πραγματικά λυπούμαι. Λυπούμαι γιατί όταν προέβαινα σε αλλεπάλληλες καταγγελίες κατά συγκεκριμένων προσώπων και συμφερόντων, όταν έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου, αντί να διερευνούν αυτούς, διερευνούσαν εμένα, σαν να ήμουν κοινός εγκληματίας».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου «καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου και μέχρι σήμερα, ανακρίθηκα, διασύρθηκα και στοχοποιήθηκα, κατόπιν ανώνυμων καταγγελιών. Δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον μου και αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν πραγματικά πυρά εναντίον του σπιτιού μου. Είναι καιρός κάποιοι αρμόδιοι να προβληματιστούν».

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, σημειώνει στην ανάρτηση του ο Θεόδωρος Πυρίλλης «δεν λυγίζει, δεν τρομοκρατείται και δεν θα σταματήσει να πολεμά τα συμφέροντα που νέμονται τον τόπο του, μέχρι και το τελευταίο λεπτό της θητείας του».

Διαβάστε πιο κάτω τις ανακοινώσεις:

Ένωση Δήμων Κύπρου

Η Ένωση Δήμων Κύπρου «καταδικάζει με βδελυγμία την άνανδρη και εγκληματική ενέργεια σε βάρος του Δημάρχου Παραλιμνίου», ενώ καλεί την Αστυνομία να διεξάγει όλες τις απαραίτητες έρευνες για εντοπισμό, σύλληψη και προσαγωγή των αυτουργών ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η Ένωση Δήμων καταδικάζει παράλληλα τον εμπρησμό δημοτικής περιουσίας (ομπρέλες και κρεβάτια θάλασσας) σε παραλία του Δήμου Παραλιμνίου που συνέβη την ίδια περίπου ώρα, προστίθεται σε σχετική ανακοίνωση.

Λέει τέλος ότι οι Δήμοι ως θεσμός, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους αλλά και η δημοτική περιουσία, πρέπει να προστατεύονται από το Κράτος έναντι κάθε επιβουλής.

Γιάννης Καρούσος, Δήμαρχος Αγίας Νάπας

Καταδικάζουμε την επίθεση κατά Πυρίλλη

Η Δημοκρατία δε φιμώνεται.

Με λύπη πληροφορηθήκαμε την επίθεση κατά του Δημάρχου Παραλιμνίου, κ. Θεόδωρου Πυρίλλη, στο Παραλίμνι.

Η εν λόγω επίθεση εναντίον σταθμευμένων αυτοκινήτων στο γκαράζ της οικίας του έρχεται να προστεθεί σε αυτή εναντίον του Δημάρχου Πάφου κ. Φ. Φαίδωνος και άλλων εκλεγμένων αξιωματούχων.

Καταδικάζουμε οποιασδήποτε μορφής απειλή και βία και στεκόμαστε στο πλευρό όσων μάχονται για τα προβλήματα του τόπου μας.

Τέτοιου είδους επιθέσεις αποτελούν επίθεση κατά της Δημοκρατίας και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, η Δημοκρατία δε φιμώνεται.

Γεώργιος Τάκκας, Δήμαρχος Σωτήρας

Καταδικάζω με βδελυγμία την εγκληματική ενέργεια εναντίον του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη αλλά και κάθε εγκληματική ενέργεια που έχει σημειωθεί εναντίον της περιουσίας του Δήμου Παραλιμνίου.

Οι εγκληματικές ενέργειες εναντίον εκλεγμένων αξιωματούχων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι καταδικαστέες και να εξετάζονται με ιδιαίτερο ζήλο μέχρι τη διαλεύκανσή τους από την Αστυνομία.

Κάθε παρόμοια ενέργεια αποτελεί επίθεση κατά της δημοκρατίας και των θεσμών του κράτους και της κοινωνίας, αφού επιθέσεις κατά των τοπικών αξιωματούχων αποτελούν πλήγμα στα θεμέλια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τουριστική, Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου

Η Τουριστική Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου με βδελυγμία καταδικάζει την εγκληματική ενέργεια που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα εναντίον του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα στη Δημοκρατία και στους θεσμούς του κράτους, καθώς ακόμη ένας εκλεγμένος της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί στόχο νυχτοβατών. Την ίδια ώρα, στόχο ανεγκέφαλων αποτέλεσε και η περιουσία του Δήμου Παραλιμνίου και συγκεκριμένα οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες που προσφέρονταν δωρεάν στο κοινό στην περιοχή του Κάππαρη.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, απέδειξε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο κατά τη διάρκεια της θητείας του πως είναι άνθρωπος ο οποίος χαρακτηρίζεται με βαθιά αίσθηση του καθήκοντος και της προόδου του Δήμου Παραλιμνίου αλλά και ολόκληρης της επαρχίας Αμμοχώστου παραβλέποντας ιδιωτικά συμφέροντα και κατεστημένα. Το γεγονός αυτό τον έχει αναμφίβολα καταστήσει στόχο.

Η ΤΕΒΕΑ καθώς και όλοι οι τοπικοί παράγοντες της επαρχίας Αμμοχώστου θα συνεχίζουν να στηρίζουν τον Δήμαρχο Παραλιμνίου και ενωμένη η επαρχία Αμμοχώστου θα καταφέρει να αποκτήσει την υπόσταση που της αναλογεί, αγνοώντας τις οποιεσδήποτε εγκληματικές ενέργειες, απειλές και εκβιασμούς.

Δημοκρατικός Συναγερμός

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την εγκληματική ενέργεια κατά του Δημάρχου Παραλιμνίου, Θεόδωρου Πυρίλλη. Τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Κυπριακή Δικαιοσύνη και απαιτούμε την ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Παραλιμνίου κ. Πυρίλλη. Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον Δήμαρχο και τους οικείους του και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για διαλεύκανση της υπόθεσης.

Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών

Απορρίπτουμε τρομοκρατικές ενέργειες όπως η βόμβα με στόχο τον Δήμαρχο Παραλιμνίου
Αν και ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διαφωνούμε σε πολλές από τις ενέργειες του Δημάρχου Παραλιμνίου κ. Θεόδωρου Πυρίλλη, καταδικάζουμε ενέργειες που αγγίζουν τα όρια της τρομοκρατίας, όπως η έκρηξη στο χώρο στάθμευσης του σπιτιού του.
Θυμίζουμε ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είναι παθόν από τέτοιου είδους συμπεριφορές, καθώς δύο φορές το γραφείο του Κινήματος στο Παραλίμνι έγινε στόχος τρομοκρατικών ενεργειών.

Είναι ευθύνη όλων να ενισχύσουμε το πλαίσιο της νομιμότητας και να μην επιτρέπουμε να νομιμοποιούνται τέτοιου είδους συμπεριφορές. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να συμπεριφέρεται πάντα στο πλαίσιο του νομού.

Εκφράζοντας την συμπαράστασή μας προς τον κ. Πυρίλλη, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την εμπέδωση ενός κλίματος πολιτικής αντιπαράθεσης, στο επίκεντρο του οποίου θα βρίσκεται ο διάλογος και η σύνθεση των διαφορετικών απόψεων και θα καταδικάζουμε απερίφραστα ενέργειες που προάγουν τον φόβο, τον τρόμο και την φίμωση.

Κίνημα Αλληλεγγύη

Το Κίνημα Αλληλεγγύη καταδικάζει την επίθεση-εγκληματική ενέργεια κατά του Δημάρχου Παραλιμνίου, Θεόδωρου Πυρίλλη, με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικεία του.Ευχόμαστε οι αρμόδιες αρχές να εξιχνιάσουν πλήρως την εγκληματική αυτή ενέργεια και να οδηγήσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό.

Συμμαχία Πολιτών

Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική πράξη τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού σε γκαράζ ιδιοκτησίας του δημάρχου Παραλιμνίου, Θεόδωρου Πυρίλλη. Ως Συμμαχία Πολιτών, καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προβούν σε πλήρη εξιχνίαση της εγκληματικής πράξης και να προσαχθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Δημοκρατικό Κόμμα

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει την εγκληματική ενέργεια κατά του Δημάρχου Παραλιμνίου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει με βδελυγμία την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό, κατά της οικίας του Δημάρχου Παραλιμνίου, Θεόδωρου Πυρίλλη.

Πάσα εγκληματική ενέργεια είναι καταδικαστέα, ιδιαίτερα όμως εάν έχει στόχο εκλεγμένο αξιωματούχο της κυπριακής πολιτείας.

Η εν λόγω ενέργεια αποτελεί επίθεση κατά των θεσμών του κράτους και της κοινωνίας και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή.

ΕΛΑΜ

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την βομβιστική επίθεση στο σπίτι του Δημάρχου Παραλιμνίου.

Όλοι έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε τους θεσμούς που αποτελούν το οικοδόμημα της Δημοκρατίας.

Famagusta.News

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024