Πόσα ενοικιάζονται οι επαύλεις σε Αγία Νάπα, Πρωταρά και Αγία Θέκλα;

Κύπριοι κάνουν το σπίτι τους ξενοδοχείο ως εναλλακτική λύση για ξένους που θέλουν να μείνουν στο νησί είτε για διακοπές είτε για λίγες μέρες. Συμβαίνει όμως και το αντίθετο, Κύπριοι που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για να βρουν όσο το δυνατόν φθηνότερο ή ακριβό σπίτι ή διαμέρισμα για διαμονή κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Αρκετά νοικοκυριά ή κάποιοι που διαθέτουν διαμερίσματα, εξοχικές κατοικίες, μετατρέπουν σε νέου τύπου ξενώνες τα σπίτια τους. Το νοίκι με τη μέρα φαίνεται να κερδίζει έδαφος, σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε ο «Φ» στο online χρηματιστήριο μιας πρωτότυπης τουριστικής βιομηχανίας. Στο πλαίσιο αυτό, επιβλητικές επαύλεις κυρίως στη Λεμεσό, εντυπωσιακές κατοικίες στην Αγία Νάπα, Πρωταρά και Πάφο, μικρά διαμερίσματα, ακόμα και απλά δωμάτια λίγων τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι διαθέσιμα όλο τον χρόνο προς ηλεκτρονική κράτηση. Με ημερήσιο κόστος φιλοξενίας που απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια, το οποίο ενδεικτικά κυμαίνεται από μόλις 9 ευρώ για ένα υπνοδωμάτιο έως και 1.571 για μια επιβλητική παραθαλάσσια βίλα τους θερινούς μήνες, πατώντας το κουμπί «enter» του υπολογιστή μπορεί κάποιος να κλείσει το σπίτι της αρεσκείας του. Αιχμή όλων αποτελεί η Airbnb, η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως καταχώρησης και κράτησης καταλυμάτων αυτού του τύπου.

H διεθνής ηλεκτρονική πλατφόρμα φέρνει σε επικοινωνία τον οικοδεσπότη με τον πελάτη, ενώ είναι ταυτόχρονα υπεύθυνη για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας της κράτησης. Η συναλλαγή, κατά την οποία ο επισκέπτης πληρώνει το εκάστοτε ποσό με πιστωτική κάρτα, γίνεται μέσω της πλατφόρμας. Ο «Φ» έκανε μια έρευνα στην ιστοσελίδα και ανέτρεξε σε αναζήτηση για τις κατοικίες, φθηνές αλλά και για πιο ακριβά γούστα, που είναι διαθέσιμες για μια εβδομάδα από τις 16 έως τις 23 Οκτωβρίου.

Για γερά πορτοφόλια
Στη Λεμεσό βίλα στον Άγιο Τύχωνα κτισμένη σε έκταση 2.625 τ.μ με έξι κρεβάτια είναι καταχωρημένη για €1.571 ανά διανυκτέρευση, δηλαδή κοστίζει €10.500 για 7 διανυκτερεύσεις. Για βίλα στον Άγιο Τύχωνα με τέσσερα υπνοδωμάτια στοιχίζει €1.500 η διανυκτέρευση και οι επτά μέρες διαμονής €10.500. Για σπίτι στη μαρίνα της Λεμεσού για 8 άτομα, το οποίο διαθέτει 4 μπάνια, 4 υπνοδωμάτια και 4 κρεβάτια και έχει πισίνα, η διανυκτέρευση στοιχίζει €1.000. Κάτω από €1.000 διατίθεται βίλα στη Λεμεσό με τιμή €824 ανά διανυκτέρευση, είναι για 8 άτομα και διαθέτει πισίνα. Για παραδοσιακό σπίτι με δυο υπνοδωμάτια, αυλή με ελαιόδεντρα και αμυγδαλιές, για 6 άτομα, στοιχίζει €790 η διανυκτέρευση. Για πολυτελή βίλα 3 επιπέδων, με θέα στη θάλασσα, 4 υπνοδωμάτια, ιδιωτική πισίνα, η διανυκτέρευση στοιχίζει €750. Για βίλα στη Λεμεσό 6 υπνοδωματίων και πισίνα το κόστος της διανυκτέρευσης είναι €530. Στον Πρωταρά 3 βίλες με 18 δωμάτια και πισίνα διατίθενται προς ενοικίαση και η διανυκτέρευση είναι €1.588.

Πιο προσιτά
Στην Αγία Νάπα βίλα με 4 υπνοδωμάτια για 8 άτομα και πισίνα στοιχίζει €443 ανά διανυκτέρευση. Στην Αγία Νάπα διαμέρισμα με δυο υπνοδωμάτια και τέσσερα κρεβάτια κοστίζει ημερησίως €252. Παραθαλάσσια βίλα στην Αγία Θέκλα για 10 άτομα με 5 μπάνια και 5 υπνοδωμάτια, 8 κρεβάτια, στοιχίζει €352 η διανυκτέρευση. Βίλα στην Αγία Θέκλα για 10 άτομα, με 4 μπάνια, 5 υπνοδωμάτια και 7 κρεβάτια και πισίνα το κόστος διανυκτέρευσης είναι €400. Στην Αγία Νάπα βίλα 5 υπνοδωματίων, με 4 μπάνια, 8 κρεβάτια για 10 άτομα στοιχίζει €300 ανά διανυκτέρευση. Στον Πρωταρά βίλα για 11 άτομα, με 5 μπάνια, 5 υπνοδωμάτια και έξι κρεβάτια στοιχίζει ημερησίως €383. Βίλα στον Πρωταρά με 6 υπνοδωμάτια, αίθουσα κινηματογράφου, πισίνα και τζακούζι, με 5 μπάνια, 6 υπνοδωμάτια, 6 κρεβάτια, για 11 άτομα, το ημερήσιο κόστος διανυκτέρευσης είναι €460. Στην Πάφο βίλα για έξι άτομα, με 4 μπάνια, 3 υπνοδωμάτια, 4 κρεβάτια και τζακούζι, το κόστος ανά διανυκτέρευση είναι €450. Βίλα στην περιοχή της Πάφου για 14 άτομα, 5 μπάνια, 4 υπνοδωμάτια και 5 κρεβάτια κοστίζει ημερησίως €255. Βίλα στην περιοχή της Άνω Πέγειας για 9 άτομα με 4 μπάνια, 4 υπνοδωμάτια και πέντε κρεβάτια στοιχίζει €333 ανά διανυκτέρευση. Στην Πέγεια βίλα για 8 άτομα με 2 μπάνια, κανονικό κρεβάτι, με τζακούζι και γυμναστήριο έχει κόστος €239 ημερησίως. Στην Πέγεια βίλα για 8 άτομα με 5 μπάνια, 4 υπνοδωμάτια και 8 κρεβάτια στοιχίζει €310 ανά διανυκτέρευση.  Στη Λεμεσό σπίτι για 6 άτομα, με 2 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια και δυο κρεβάτια κοστίζει €929 η διανυκτέρευση. Παραθαλάσσιο συγκρότημα 7 υπνοδωματίων στον Άγιο Θεόδωρο στη Λάρνακα για 16 άτομα με 7 μπάνια, 7 υπνοδωμάτια και 11 κρεβάτια κοστίζει €1.199 ημερησίως.

Διανυκτέρευση σε κότερο
Προσφέρεται για ενοικίαση πολυτελές γιοτ 100 ποδιών /30 μέτρα, με τέσσερις διπλές πλήρως εξοπλισμένες καμπίνες, ευρύχωρη κουζίνα. Είναι για 8 άτομα και βρίσκεται στη μαρίνα Λεμεσού. Το κόστος διανυκτέρευσης είναι €675.

Βίλα στη Λευκωσία
Παραδοσιακή κυπριακή βίλα πέντε υπνοδωματίων στον Στρόβολο για 8 άτομα, με 3 μπάνια, 5 υπνοδωμάτια, 5 κρεβάτια κοστίζει ημερησίως €150. Στη Λευκωσία διώροφη μονοκατοικία με αυλή, η πρώτη ανακαίνιση χρονολογείται από το 1894, για 4 άτομα, με 1 μπάνιο, 2 υπνοδωμάτια, 2 κρεβάτια έχει ημερήσιο κόστος €169. Διαμέρισμα στη Λευκωσία για δύο άτομα, 1 μπάνιο και 2 υπνοδωμάτια στοιχίζει €280 η διανυκτέρευση. Στο Δάλι σπίτι για 4 άτομα, με 2 μπάνια, 4 υπνοδωμάτια και πισίνα κοστίζει €200 ανά διανυκτέρευση.

Δωμάτιο €9 το βράδυ η πιο φθηνή επιλογή

Η οικονομικότερη επιλογή είναι €9 ημερησίως και αφορά ένα δωμάτιο στο Τσέρι για 2 άτομα, με κοινόχρηστο μπάνιο. Στην ίδια περιοχή χώρος για 4 άτομα, με 2 υπνοδωμάτια, 2 κρεβάτια και κοινόχρηστο μπάνιο κοστίζει €9 η διανυκτέρευση. Στην Πύλα της επαρχίας Λάρνακα διαμέρισμα για 4 άτομα, 1 μπάνιο, 1 υπνοδωμάτιο και 3 κρεβάτια κοστίζει €21 η διανυκτέρευση.

Στη Λευκωσία κοντά στη Λεωφόρο Μακαρίου υπάρχει δωμάτιο για δυο άτομα με κοινόχρηστο μπάνιο με κόστος €28 ημερησίως. Διαμέρισμα στην πρωτεύουσα που ο ιδιοκτήτης ζει στο εξωτερικό νοικιάζει μόνο το ένα δωμάτιο το οποίο διαθέτει ιδιωτικό μπάνιο. Η διανυκτέρευση στοιχίζει €35. Διαμέρισμα στην περιοχή Λυκαβηττού στη Λευκωσία για ένα άτομο κοστίζει ημερησίως €35. Διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στο κέντρο της Λευκωσίας για 4 άτομα, 1 μπάνιο, 3 κρεβάτια κοστίζει €110 ανά διανυκτέρευση. Διαμέρισμα στο κέντρο της Λευκωσίας για 4 άτομα, με 3 υπνοδωμάτια κοστίζει €58 η διανυκτέρευση. Διαμέρισμα δυο υπνοδωματίων κοντά στο Χίλτον για ένα άτομο κοστίζει €30 η διανυκτέρευση. Στούντιο διαμερισμάτων σε κεντρικό σημείο της Λάρνακας για 2 άτομα, ένα μπάνιο στοιχίζει €25 η διανυκτέρευση. Στο κέντρο της Λάρνακας διαμέρισμα για 2 άτομα, 1 μπάνιο, 1 υπνοδωμάτιο και 2 κρεβάτια έχει κόστος €40 ημερησίως. Στην Πάφο διαμέρισμα για 6 άτομα, με 2 μπάνια, 2 υπνοδωμάτια και 3 κρεβάτια κοστίζει €50 η διανυκτέρευση. Στην Πάφο διαμέρισμα για 4 άτομα, με 1 μπάνιο, 1 υπνοδωμάτιο και 2 κρεβάτια στοιχίζει €49 η διανυκτέρευση. Στη Χλώρακα Πάφου διαμέρισμα για 4 άτομα, με 2 μπάνια, 2 υπνοδωμάτια και 3 κρεβάτια στοιχίζει €38 η διανυκτέρευση.

Ενημέρωση για όλες τις υπηρεσίες
Γενικά στις ιστοσελίδες υπάρχει φίλτρο αναζήτησης στο οποίο ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει αν θέλει διαμέρισμα, κατοικία, εξοχικό στη θάλασσα ή στο βουνό και σε ποια τιμή θέλει να κυμαίνεται η διανυκτέρευση.

Υπάρχουν φωτογραφίες των προσφερόμενων κατοικιών και επιπρόσθετες πληροφορίες. Για παράδειγμα δίνονται στοιχεία για τον χώρο, πόσα άτομα μπορεί να φιλοξενήσει, πόσα μπάνια, υπνοδωμάτια και κρεβάτια έχει, αν διαθέτει wifi, κλιματισμό, τηλεόραση, κουζίνα, αν επιτρέπεται το κάπνισμα, αν υπάρχει πλυντήριο ρούχων, στεγνωτήριο, πισίνα, τζακούζι. Επίσης για ορισμένες περιόδους του χρόνου και ανάλογα με τις μέρες παραμονής μπορεί να υπάρξει έκπτωση 10%. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης μπορεί να ζητήσει εγγύηση, υπάρχει κόστος καθαρισμού, όπως και για τη φιλοξενία επιπλέον ατόμων.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Θεανώ Θειοπούλου

Εικόνα Αρχείου

Ροη Ειδησεων

Επ. Αμμοχώστου: Πώς ψηφίζουμε, σταυροί προτίμησης και χρώμα ψηφοδελτίων

Οι εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 θα είναι οι πρώτες διπλές εκλογές που διεξήχθησαν ποτέ…

2 Ιουνίου, 2024

Κλεάνθης Κουτσόφτας: “Να φέρουμε νέες ιδέες, αλλαγή και ανανέωση στο Παραλίμνι” (Συνέντευξη-Βίντεο)

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας, και υποψήφιος για την Αντιδημαρχία Παραλιμνίου Κλεάνθης Κουτσόφτας βρέθηκε καλεσμένος…

2 Ιουνίου, 2024

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Η Βασίλισσα της Ευρώπης ξανά στον θρόνο της

Είναι η «Βασίλισσα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και το απέδειξε για ακόμη μία φορά! Τι κι…

2 Ιουνίου, 2024

Η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής επαρχίας Αμμοχώστου παρουσιάζει την πρώτη της συναυλία στο Παραλίμνι

Την πρώτη της επίσημη παρουσίαση και συναυλία θα πραγματοποιήσει στις 8 το βράδυ της Κυριακής…

1 Ιουνίου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Έτσι θα μοιάζει η νέα σύγχρονη πλατεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο σχεδιασμός της πλατείας Παραλιμνίου, έργο ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής…

1 Ιουνίου, 2024

Άγγελος Κυριάκου για Αβραάμ Μουλαζίμη: “Η κοινωνία χρειάζεται ανθρώπους σαν εσένα”

Με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γιος του αδελφού του ήρωα Σολωμού…

1 Ιουνίου, 2024