Προδρόμου για Γυμνάσιο Παραλιμνίου: “Καμία απόφαση για νέο σχολείο” (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Γυμνάσιο Παραλιμνίου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Παιδείας

Στιγμιότυπο 2020 09 03 10 exclusive, Γυμνάσιο Παραλιμνίου, ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, Υπουργός Παιδείας

Το Γυμνάσιο Παραλιμνίου επισκέφθηκε σήμερα σε περιοδεία του σε ελεύθερη Αμμόχωστο και Λεμεσό ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου. Κατά τη συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας προήδρευσε σύσκεψης με τη Σχολική Εφορεία Παραλιμνίου, τον Σύνδεσμο Γονέων και τη διεύθυνση του σχολείου με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο Παραλιμνίου.

Προδρόμου: “Καμία απόφαση για καινούριο σχολείο”

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας όσον αφορά στη λειτουργία του Γυμνασίου Παραλιμνίου, ανέφερε πως δεν υπάρχει θέμα υπερπληθυσμού, τονίζοντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένα κτηριολογικά προγράμματα στο Υπουργείο Παιδείας τα οποία τηρούνται. Όπως ανέφερε δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για ανέγερση νέου σχολείου από το Υπουργείο και αυτή την στιγμή απόλυτη προτεραιότητα είναι η υγειονομική ασφάλεια. Τόνισε, επίσης, ότι αυτή την στιγμή γίνονται βελτιωτικά έργα για το σχολείο και ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα και συνέστησε υπομονή για την ταλαιπωρία.

Επισημαίνεται ότι με αναθέτουσα αρχή το Υπουργείο Παιδείας, η Κυβέρνηση προχωρεί με αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του σχολείου, με κόστος 5,2 εκατομμύρια ευρώ, έργο το οποίο προκηρύχθηκε στις 10 Ιουνίου 2020, αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 του ερχόμενου Οκτωβρίου και με ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Απρίλιο του 2023. Είναι εξάλλου γνωστό και το αίτημα τόσο του Συνδέσμου Γονέων όσο και της τοπικής αρχής και των κατοίκων για ανέγερση νέου σχολείου καθώς σύμφωνα με τους ίδιους το Γυμνάσιο Παραλιμνίου αντιμετωπίζει πρόβλημα υπερπληθυσμού. Συγκεκριμένα σε αυτό φοιτούν 700 περίπου μαθητές από Παραλίμνι και Αγία Νάπα ενώ λειτουργούν τάξεις σε λυόμενες αίθουσες.

Δείτε τις δηλώσεις στο βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του Famagusta.News:

Famagusta.News