ΠΡΩΤΑΡΑΣ: 20 μήνες φυλάκιση στον νεαρό που έκοβε τα μαλλιά γυναικών

DEC110ED 971F 41AB BA7D 1E7B8C513494 scaled Αστυνομία, Πρωταράς

Ποινή 20 μηνών φυλάκισης επιβλήθηκε σήμερα από το επαρχιακό δικαστήριο Αμμοχώστου στον νεαρό ο οποίος συνελήφθη τον Ιούλιο του 2019 και επί δύο χρόνια έστηνε καρτέρι σε γυναίκες στον πεζόδρομο του Πρωταρά και τους έκοβε τούφες από τα μαλλιά τους.

Ο ύποπτος είχε εντοπιστεί από τη Δημοτική Αστυνόμευση Παραλιμνίου στις 14 Ιουλίου, να περιφέρεται ύποπτα στην ευρύτερη περιοχή του Πρωταρά.

Ενημερώθηκε η Αστυνομία, μέλη της οποίας, έσπευσαν στο σημείο, όπου σε σωματική έρευνα που έκαναν στον 23χρονο, βρήκαν στην κατοχή του ένα ψαλίδι μήκους 30 εκατοστών, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής επιθετικού οργάνου.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, ο 23χρονος θεωρήθηκε ως το πρόσωπο που αναζητείτο από την Αστυνομία σε σχέση με υπό διερεύνηση υποθέσεις επιθέσεων εναντίον δέκα γυναικών και αποκοπής μέρους των μαλλιών τους με τη χρήση ψαλιδιού ή μαχαιριού, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ Ιουνίου 2017 και Ιουλίου 2019.

Με γραπτή συγκατάθεσή του, έγινε έρευνα στον τόπο διαμονής του, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία δέσμες / πλεξούδες μαλλιών, καθώς επίσης και ένα ποδήλατο, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούσε ο δράστης κατά της επιθέσεις εναντίον γυναικών στον παραλιακό πεζόδρομο στον Πρωταρά.

Ακολούθως, ο ύποπτος παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων και ισχυρίστηκε στα μέλη της Αστυνομίας, ότι έκοβε τα μαλλιά των γυναικών για να τα στείλει σε ιδρύματα στη χώρα του, την Αίγυπτο, όπου νοσηλεύονται παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία.

Όπως εξήγησε, μετέβαινε στον πεζόδρομο του Πρωταρά με το ποδήλατο του και κρυβόταν σε απόμερα μέρη. Μόλις αντιλαμβανόταν κάποια τουρίστρια να κινείται μόνη της, της επιτίθετο και αφού της έκοβε τα μαλλιά, επέστρεφε στο σπίτι του.